Τα στρατιωτικά νοσοκομεία υποφέρουν από έλλειψη προσωπικού αφού οι υγειονομικοί των Ενόπλων Δυνάμεων ανέλαβαν  και τον εμβολιασμό των πολιτών κατά του κορονοϊού. Ειδικά το 251 ΓΝΑ την ΠΑ δέχεται ακόμη μεγαλύτερη πίεση μετά από την απόφαση να “ανοίξει” ακόμη περισσότερο για το κοινό.

Θα ανέμενε οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος ότι η ηγεσία των ΕΔ, πολιτική και στρατιωτική, θα έκανε ότι περνούσε από το χέρι της για να υποστηρίξει τα νοσοκομεία των ΕΔ. Όχι μόνο δε συμβαίνει αυτό αλλά δεν έχουν μπει καν στον κόπο να επαναφέρουν στα νοσοκομεία προσωπικό που έχει μετατεθεί ή αποσπαστεί σε τελείως άσχετες υπηρεσίες. Αποσπάσεις προνομιακές όχι μόνο λόγω θέσης, αλλά και λόγω αποδοχών.

Για παράδειγμα προκαλεί ερωτήματα η παρουσία στελέχους του Υγειονομικού  της ΠΑ στην ΕΥΠ! Αν και έχουν συμπληρωθεί δυο χρόνια η επιστροφή στη “φυσική θέση” , κόπηκε δυο φορές! Και στις δύο περιπτώσεις η μετάθεση επιστροφής στο ΓΝΑ, είχε την υπογραφή του Α/ΓΕΑ, ο οποίος παρόλα αυτά δέχτηκε το “κόψιμο”! Προφανώς υπάρχει ισχυρή παρέμβαση…

Δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα, αλλά είναι το πιο χαρακτηριστικό. Δείχνει ότι οι δηλώσεις “στήριξης” και των υγειονομικών των ΕΔ είναι ίδιες μ΄ αυτές των ιατρών και υγειονομικών που υπηρετούν στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα: κούφια λόγια. 

Δείχνει επίσης ότι “την κρισιμότητα της κατάστασης” οι κυβερνώντες την επικαλούνται κατά τα συμφέροντα τους: όταν θέλουν να ψέξουν τους πολίτες τη θυμούνται. Όταν πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους τη βάζουν στην άκρη. Εκτός αν θεωρούν ότι δουλειά τους είναι μόνο η ικανοποίηση “κοινωνικών αιτημάτων”…

Αυτά προς το παρόν… 

https://www.militaire.gr/ta-stratiotika-nosokomeia-quot-ypoferoyn-quot-alla-ygeionomikoi-metatithentai-stin-eyp/