ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
1.-Δεν υπάρχει αφιβολία ότι η υποχώρηση των Ρώσων απο την Χερσώνα είναι στρατιωτική και πολιτική ήττα. Το που οφείλεται αναλύθηκε τις προηγούμενες ημέρες.
Το θέμα, τώρα, είναι να δούμε προς τα που πηγαίνει ο πόλεμος. Για μια ρεαλιστική προσέγγιση, είναι ευκαιρία για τη διπλωματία. Ο Ζελένσκυ δεν την προτιμά, ακόμη. Ελπίζει ότι θα ανακτήσει το σύνολο των κατεχομένων εδαφών.
2.-Επειδή η Ρωσία θα εκλείψει ως γεωπολιτική οντότητα αν ηττηθεί ολοκληρωτικά στον πόλεμο, αν δει ότι ο συμβατικός τρόπος που μετέρχεται στις επχιειρήσεις δεν αποδίδει θα κλιμακώσει.
3.-Υπάρχουν δύο δηλώσεις που οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα.
Η πρώτη είναι του Σουροβίκιν, του ρώσου στρατηγού που έχει την ευθύνη του πολέμου στην Ουκρανία. Είπε: θα υποχωρήσουμε απο την δυτική όχθη της Χερσώνας διότι δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε τις δυνάμεις μας και θα έχουμε τη δυνατότητα να αναπτύξουμε τις δυνάμεις μας σε άλλα μέρη. Ποια μέρη;
Η δεύτερη είναι του Μεντβέντεφ. Που υπενόησε ακόμη και την πυρηνική κλιμάκωση.
4.-Αν η ευκαιρία για την ειρήνη δεν αξιοποιηθεί, ορισμένοι βλέπουν και πολεμικά σενάρια που δεν τα είχαμε φανταστεί.
5.-Ο Πούτιν βάζει άλλους να κάνουν, πλέον, δηλώσεις και να φέρουν την ευθύνη των επιλογών για να υπάρχει η ανώτατη αρχή η οποία θα διαπραγματευθεί με τους δυτικούς.
6.-Υπάρχει και κάτι άλλο που οι σοβαροί δυτικοί στρατιωτικοί αναλυτές, σε αντίθεση με τα ΜΜΕ, παίρνουν σοβαρά υπόψη: Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΡΙΣΙΜΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΈΜΟΥ ΌΠΩΣ Κ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΚΕΙΜΈΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ. Εννοείται πως αν φθάσει στο αμήν, θα τις εφαρμόσει.
ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ: ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ.
Προσποιήσου ότι είσαι κατώτερος και ενθάρρυνε την αλαζονεία του εχθρού
Σουν Τσου.
Π.Σ.
spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όλες οι αναλύσεις που γράφονται βασίζονται σ’ αυτά που βλέπομε, δηλαδή την κορυφή τού παγόβουνου. Τι γίνεται κάτω από την επιφάνεια τής θάλασσας, ούτε το ξέρομε, ούτε ίσως μπορούμε να το φανταστούμε. Όταν περάσουν αρκετές δεκαετίες, ίσως πραγματικά μάθομε τι ακριβώς έγινε. ΙΣΩΣ.

  2. Ανεξάρτητα με την εκβαση του πολεμου που απο τι φαινεται θα μας εκπληξει ευχαριστα με την ηττα της Ρωσιας η Ρωσια εχει χασει έτσι και αλλιως. Πέρα απο την καταρευση της οικονομιας της και την περαιτερω φτωχοποιηση του λαου της εχει απομονωθει απο τη διεθνη κοινοτητα. Σε εναν κοσμο που η προοδος επιτυγχανεται μέσω της παγκοσμιοποιησης και της συνεργασιας μεταξυ των λαων η Ρωσια μενει πισω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα