«Τα γυρίζει» και ο Ρ.Μενέντεζ για τα F-16: «Ο Μπάιντεν με χρησιμοποιεί για να αλλάξει στάση η Τουρκία – Αυτό θα ήταν θετικό»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Γερουσιαστής εμφανίστηκε «διαλλακτικός»

Ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ για πρώτη φορά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτρέψει την προμήθεια των 40 F-16 Viper και των εκσυγχρονισμό άλλων 80 στο ίδιο επίπεδο, στην Τουρκία, με την προϋπόθεση να αλλάξει την στάση της!

«Ίσως η κυβέρνηση Μπάιντεν χρησιμοποιήσει τη δική μου στάση για την πώληση ως έναν μοχλό πίεσης για να κάνει την Τουρκία να συμπεριφερθεί διαφορετικά και, αν συμβεί αυτό, ας είναι, θα μπορούσε να είναι μια θετική εξέλιξη. Αλλά αυτή τη στιγμή σκοπεύω να εξακολουθήσω να κάνω αυτό που έχω πει πως θα κάνω, δηλαδή να μην εγκρίνω την πώληση».

Φυσικά το να αλλάξει στάση η Τουρκία, είναι κάτι ασαφές. Να αλλάξει στάση ως προς τι και ποιον; Π.χ. αν επιτρέψει την είσοδο στο ΝΑΤΟ σε Φινλανδία και Σουηδία; Αλλάζει στάση απέναντι στα αμερικανικά συμφέροντα που είναι να φέρουν το ΝΑΤΟ στην «πόρτα» της Ρωσίας στο σύνολο της ρωσικής συνοριογραμμής.

Αλλαγή στάσης της Τουρκίας απέναντι στα αμερικανικά συμφέροντα δεν σημαίνει αλλαγή στάσης απέναντι στην Ελλάδα.

Την Ελλάδα η Τουρκία θα μπορεί να συνεχίσει να την απειλεί καθημερινά και μάλιστα με αμερικανική παρότρυνση αν πάρει η Άγκυρα τα F-16.

Αυτό που γίνεται αντιληπτό πάντως είναι ότι ο Ρ.Μενέντεζ για πρώτη φορά εμφανίστηκε «διαλλακτικός» και αυτό δυστυχώς για την Αθήνα κάτι σημαίνει.

Αυτά ο Γερουσιαστής Μενέντεζ τα είπε στην προχθεσινή του συνέντευξη στο MEGA. Όλοι στάθηκαν στα όσα είπε για την πρόθεσή του να μην επιτρέψει την προμήθεια των F-16 στην Τουρκία αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε με την συγκεκριμένη δήλωση που είναι ανησυχητική.

Μην αμφιβάλει κανείς ότι ο Γερουσιαστής όταν έρθει η ώρα θα πιεστεί κατάλληλα από την κυβέρνηση Μπάιντεν για να αλλάξει την στάση του.

Προς το παρόν Ερντογάν και Μπάιντεν κάνουν ένα αμφίδρομο «παζάρι».

Σημειώνεται ότι τους όρους που περιόριζαν την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία κατήργησε η έκδοση της Γερουσίας του νομοσχεδίου περί Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ (NDAA) του 2023 κάτι που σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος της προμήθειας νέων μαχητικών αλλά και αναβάθμισης παλαιοτέρων χωρίς να υπάρχει καμία δέσμευση χρήσης.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/ta-gyrizei-kai-o-r-menentez-o-mpainten-me-xrisimopoiei-gia-na-allaksei-stasi-i-tourkia-an-ginei-ayto-tha-itan-thetiko/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα