Το «έλα να δεις» γίνεται με τις μεταθέσεις στο ΥΠΕΘΑ και ειδικά σε μεταθέσεις εξωτερικού. Τα «μεγάλα θέματα» εντοπίζονται βεβαίως στην Πολεμική Αεροπορία η ηγεσία της οποίας δείχνει να ενδιαφέρεται περισσότερο για το πως διαρρέουν τα «φάουλ» που γίνονται κι όχι για τα ίδια τα «φάουλ»!

Τα παράπονα του προσωπικού που αδικείται είναι δικαιολογημένα και η οργή από τη διαπίστωση ότι δεν γίνεται τίποτα για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα γίνεται εντονότερη.

Στο ΥΠΕΘΑ γνωρίζουν προφανώς τι συμβαίνει αφού ανάμεσα στις περιπτώσεις που έχουν προκαλέσει σούσουρο, περιλαμβάνονται και στελέχη που υπηρέτησαν στο ΥΠΕΘΑ.

Δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα ακόμη και σε μεταθέσεις εξωτερικού όπου έχει διαπιστωθεί ότι   υπάρχουν…αβλεψίες για να το πούμε με όσο καλοπροαίρετη διάθεση έχουμε. Από την άλλη δεν είναι εύκολο να εξηγηθούν περιπτώσεις που ακόμη και ζευγάρια μετατίθενται στο εξωτερικό όχι με τη μέθοδο της συνυπηρέτησης ,αλλά με ξεχωριστές μεταθέσεις, κάτι  που σημαίνει ότι και οι αποζημιώσεις που λαμβάνουν είναι τελείως διαφορετικές.

Το ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά στις μεταθέσεις και ειδικά στο ΓΕΑ δεν είναι πλέον μυστικό, γιατί τα σχετικά ερωτήματα τα έχουν θέσει επώνυμα στελέχη της ΠΑ. Απαντήσεις δεν έχουν δοθεί από το ΥΠΕΘΑ το οποίο μάλλον θα αισθάνεται εξαιρετικά τυχερό από την ανυπαρξία της αντιπολίτευσης και ειδικά της αξιωματικής. Η οποία στο χώρο της Εθνικής Άμυνας μοιάζει με τον «χασογκόλη» που οι αντίπαλοι του δίνουν την μπάλα για να σκοράρει σε κενή εστία κι εκείνος με ανεξήγητο τρόπο την πετά στην εξέδρα! 

https://www.militaire.gr/ta-anexigita-ton-metatheseon-sto-ypetha-kai-oi-chasogkolides-tis-antipoliteysis/