Σύσσωμη η τουρκική βουλή με τον Ερντογάν κατά Μακρόν: «Είναι ασεβής – Μπορεί να έχουμε κρίση με παγκόσμιες συνέπειες»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Επικίνδυνος και οι Δυτικοί τον στηρίζουν αλλά μπορεί να επηρεαστούν όλες οι θρησκείες»

Επιθετική ανακοίνωση κατά του Εμανουέλ Μακρόν, υπογράφουν οι εκπρόσωποι του συνόλου των κομμάτων της τουρκικής Βουλής, τονίζοντας πως με τον λόγο του, «διαπράττει εγκλήματα που θα επηρεάσουν ολόκληρη των ανθρωπότητα», κάτι που για ακόμα μια φορά αποδεικνύει ότι η τουρκική πολιτική δεν είναι η πολιτική του Ερντογάν αλλά μία σταθερή πολιτική που ασπάζονται (με τις πολιτικές τους σκοπιμότητες κάθε φορά) όλα τα κόμματα στην Τουρκία. 

Επιπλέον, εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους και για τους Ευρωπαίους ηγέτες που στηρίζουν ανοιχτά τον Γάλλο πρόεδρο στην αντιπαράθεσή του με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Στην κοινή δήλωση αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Όλοι όσοι χρησιμοποιούν λόγους, που μπορούν να οδηγήσουν σε καταστροφικές συγκρούσεις μεταξύ λαών και θρησκευτικών κοινοτήτων για διάφορους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της επίτευξης των πολιτικών τους στόχων, της εδραίωσης της εξουσίας τους και της συγκέντρωσης υποστηρικτών, διαπράττουν ένα έγκλημα που δεν θα έχει αντίκτυπο μονάχα στις μάζες που εκπροσωπούν, αλλά θα επηρεάσει βαθιά όλη την ανθρωπότητα.

Δυστυχώς, πρόσφατα, ένας τόσο άρρωστος λόγος εκφράστηκε μέσα από τις δηλώσεις και τις ενέργειες του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. Το προαναφερθέν άτομο, με τις απερίσκεπτες ενέργειές του και με το πρόσχημα της «υποστήριξης της ελευθερίας της έκφρασης», πυροδοτεί μια σύγκρουση και ένα ρήγμα, των οποίων οι παγκόσμιες συνέπειες μπορούν να επηρεάσουν βαθιά και αρνητικά ανθρώπους όλων των θρησκειών.

Ουσιαστικά, το σημείο που πρέπει να εξεταστεί σοβαρά είναι ότι το δηλητηριώδες κλίμα που υποχρέωσε τη ρητορική της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου και του πλουραλισμού να μετατραπούν σε πρωτόγονο ρατσισμό και αντι-Ισλαμισμό, δεν ήταν προϊόν μεμονωμένων συμπεριφορών, αλλά νομιμοποιήθηκε από αρχηγούς κρατών του Δυτικού κόσμου.

Εμείς, η Τουρκία και οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων που αποτελούν την Εθνοσυνέλευση, θέλουμε να εκθέσουμε τον προκλητικό, ασεβή και επικίνδυνο λόγο του Μακρόν εναντίον του Μωάμεθ και των Μουσουλμάνων. Καλούμε τους ηγέτες της κοινής λογικής, τους πολιτικούς, τους στοχαστές, τους καλλιτέχνες και τις κοινωνικές ομάδες της Δύσης να λάβουν θέση υπέρ της κοινής λογικής και της ειρήνης απέναντι σε αυτές τις άσχημες στάσεις».

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/928660_syssomi-i-toyrkiki-voyli-me-ton-erntogan-kata-makron-einai-asevis

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα