«Σύρραξη» Μ.Τσαβούσογλου με την Σουηδή ΥΠΕΞ για τη Συρία και την Κύπρο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε έντονη λογομαχία πριν από λίγη ώρα, με την ομόλογό του από τη Σουηδία, Αν Λίντε, στο πλαίσιο της συνάντησής τους στην Άγκυρα.  

Η Λίντε έθεσε το ζήτημα της τουρκικής στάσης σε Συρία και κυπριακή ΑΟΖ, ζητώντας από το Τσαβούσογλου να αποσυρθούν τα τουρκικά στρατεύματα από τη Συρία και η Τουρκία να σεβαστεί τα δικαιώματα της Κύπρου στην ΑΟΖ.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ εξοργίστηκε από τις αναφορές της Σουηδής ΥΠΕΞ και της απευθύνθηκε λέγοντάς: «Ποια είστε εσείς που τα λέτε αυτά; Ποιος σας έδωσε εντολή να τα πείτε αυτά; Τα κάνετε για να υποστηρίξετε το PKK. Γιατί δεν μιλάτε για τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων στους υδρογονάθρακες;».

Ταυτόχρονα, ο κ. Τσαβούσογλου κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση για μεροληψία, λέγοντας «αφού είστε τόση ευαίσθητη για τα ανθρώπινα δικαιώματα γιατί δεν μιλάτε για την Ελλάδα που βουλιάζει τις βάρκες των προσφύγων στο Αιγαίο;».

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/924337_frastiko-epeisodio-mtsavoysogloy-me-tin-soyidi-ypex-gia-ti-syria-kai
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα