Σύνοδο των κρατών της Ευρωζώνης αν δεν υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Aν δεν έχουμε συμφωνία την Παρασκευή, θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες, επισήμανε ο πρωθυπουργός κατά τις κοινές δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τουσκ ζητώντας σύνοδο των κρατών του ευρώ αν δεν επιτευχθεί συμφωνία στο Eurogroup. Πρόσθεσε ότι κάποιοι βάζουν συνέχεια απαιτήσεις και εμπόδια

Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά της κοινές του δηλώσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαικού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Ωστόσο επέκρινε  ορισμένους πιστωτές για τακτική κωλυσιεργίας και υπογράμμισε ότι αν δεν επιτευχθεί τελικά συμφωνία στο Eurogroup της Παρασκευής θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες σε ανώτατο επίπεδο, ακόμη και με τη σύγκληση συνόδου των κρατών – μελών του ευρώ. «Δεν είμαστε διατεθειμένοι θα παρακολουθούμε για πολύ ακόμη παιχνίδια σε βάρος του ελληνικού λαού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι στις Βρυξέλλες είναι σε εξέλιξη διαβουλεύσεις που οφείλουν να οδηγήσουν σε λύση στο Eurogroup της Παρασκευής ενώ επισήμανε ότι το ίδιο προκύπτει και από την πληροφόρηση που έχει ο κ. Τουσκ.

Αναφερόμενος στις επιδόσεις της οικονομίας ο πρωθυπουργός είπε ότι «έχουμε φέρει δημοσιονομικά αποτελέσματα που εκπλήσσουν φίλους και εχθρους», ενώ άσκησε ευθεία κριτική προς  το ΔΝΤ για την αβεβαιότητα, που, όπως είπε, έχει προκαλέσει με τη στάση του.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, το 2016 κλείνει με ένα εντυπωσιακό αποτελεσμα: το έτος αναμένεται να κλείσει με πρωτογενές πλεόνασμα πολύ πάνω από 3%.

Ντ. Τουσκ: Σημαντική η πρόδος – Ελπίζω να καταλήξουμε σε συμφωνία την Παρασκευή

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανέφερε μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα ότι “η ευθύνη επίτευξης συμφωνίας είναι κάτι που μοιραζόμαστε όσοι συμμετέχουμε σε αυτήν την διαδικασία”

Όπως επισήμανε μάλιστα χθες στις διαπραγματεύσεις υπήρξε σημαντική πρόοδος και πως οι συζητήσεις συνεχίζονται και σήμερα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μετά από τόσα χρόνια κακών ειδήσεων η προοπτική σήμερα είναι καλύτερη, η Ελλάδα δείχνει κάποια σημάδια ανάπτυξης, παρά το γεγονός ότι το τίμημα ήταν υψηλό.

«Πολύ συχνά δεν εκτιμούμε την τεράστια προσπάθεια που έχουν καταβάλει οι Έλληνες», πρόσθεσε, ξεκαθαρίζοντας ότι «κανείς δεν θέλει να τιμωρήσει την Ελλάδα», καθώς η κρίση από μόνη της είναι αρκετά τιμωρητική.

Νωρίτερα κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο κ. Τουσκ, επανέλαβε την αίσθησή του ότι είμαστε πάρα πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης 

newsbeast.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα