ΣΥΡΙΖΑ: Σκέψεις για εμπάργκο στην ΕΡΤ αν δεν οριστεί νέα διοίκηση με διακομματική συμφωνία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

  • Μαρίνα Μάνη

    Την παραίτηση του προέδρου της κ.Ζούλα μετά το «φιάσκο με το ραβασάκι» ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας. «Αλλιώς, ας μείνουν μόνοι τους να κάνουν προπαγάνδα».

Αν ο πρωθυπουργός δεν προχωρήσει σε ορισμό νέας διοίκησης στην ΕΡΤ, με διακομματική συμφωνία, τότε είναι πολύ πιθανό το “εμπάργκο” της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη δημόσια τηλεόραση.

Το ενδεχόμενο αυτό συζητείται έντονα στο ηγετικό επιτελείο του κόμματος, μετά (και) το καταγγελλόμενο κρούσμα λογοκρισίας για το “κορωνογεύμα” στην Ικαρία και την αναγκαστική παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από το Εθνικό Θέατρο.

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή, διατύπωσε το αίτημα για παραίτηση του προέδρου της ΕΡΤ (και διευθυντή του πολιτικού γραφείου του κ.Μητσοτάκη μέχρι τις εκλογές του 2019), Κωνσταντίνου Ζούλα, προτείνοντας τον ορισμό νέας διοίκησης με διακομματική συμφωνία. Υπενθύμισε δε, ότι με απόφαση του κ.Μητσοτάκη, η ΕΡΤ και το ΑΠΕ “πέρασαν” στην αρμοδιότητα του πρωθυπουργού. Ο κ.Μητσοτάκης δεν αναφέρθηκε στο θέμα κατά τη δευτερολογία του, ενώ ο κ. Τσίπρας επανέφερε το θέμα χωρίς, πάλι, να πάρει απάντηση.

Κατόπιν τούτου, εξεδόθη το μεσημέρι ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στην οποία η κατάληξη είναι: “Επειδή χθες ο πρωθυπουργός έκανε πως δεν άκουσε, επαναφέρουμε το ερώτημα του κ. Τσίπρα: Θα ζητήσει την παραίτηση του κ.Ζούλα για το φιάσκο και θα προχωρήσει σε ορισμό νέας διοίκησης με διακομματική συναίνεση στη Βουλή; Αν όχι, μπορεί κάλλιστα να μείνει μόνος του με τον κ. Ζούλα στην ΕΡΤ να φτιάχνουν οι δυο τους την ημερήσια προπαγάνδα του Μεγάρου Μαξίμου. Δεν χρειάζεται να κρατούν τα προσχήματα”.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται:

“Εδώ και τρεις μέρες δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΣΠΕΡΤ αποκαλύπτουν τα ψέματα του κ. Λιβάνιου στη Βουλή για δήθεν «προβοκάτσια» και επιβεβαιώνουν την ανάρτηση έγγραφων εντολών λογοκρισίας στην αίθουσα παραγωγών της δημόσιας τηλεόρασης για μην παίξουν το βίντεο από το γλέντι του κ.Μητσοτάκη στην Ικαρία και φωτογραφίες του κ.Λιγνάδη με την κ.Μενδώνη και τον κ.Μητσοτάκη. Το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν την πρωτοφανή λογοκρισία και την μετατροπή της ΕΡΤ σε χυδαίο προπαγανδιστικό μηχανισμό του Μεγάρου Μαξίμου με τα λεφτά των φορολογουμένων. Την ίδια ώρα τόσο ο πρώην διευθυντής του κ.Μητσοτάκη και νυν Πρόεδρος της ΕΡΤ, κ.Ζούλας όσο και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης κρύβονται”.

euro2day.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα