ΣΥΡΙΖΑ: Έντρομοι, βιώνουν την απομόνωσή τους

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Σάκης Μουμτζής.
Είναι γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ με την στάση που τήρησε και τηρεί στην πρόσφατη εθνική κρίση, απομονώθηκε πολιτικά. Για τον Έλληνα πολίτη είναι ακατανόητο, κόμμα του Ελληνικού κοινοβουλίου– το οποίο κατέχει μάλιστα την θεσμική θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης– να παίρνει το μέρος των επιτιθεμένων και να υιοθετεί και να αναπαράγει τις ψευδείς ειδήσεις που διακινούν οι Τούρκοι.
Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχασε μια χρυσή ευκαιρία να συμπαραταχθεί με την κυβέρνηση, ανταποκρινόμενη στο κοινό αίσθημα που απαιτεί, σε στιγμές εθνικής κρίσης, ομοψυχία όλων των πολιτικών δυνάμεων.

Έχασε μια χρυσή ευκαιρία να συντονισθεί με τον παλμό της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων.

Οι λόγοι που δεν το έπραξε, έχουν αναλυθεί όλες τις προηγούμενες ημέρες. Σήμερα, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει τις συνέπειες των επιλογών της. όμως αυτή η απομόνωση δεν είναι το μόνο κακό που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα ηττήθηκε κατά κράτος και στην μάχη των ιδεών. Και αυτό είναι που πονά.

Χάθηκε η ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς, που ήταν ένα από τα σταθερά στοιχεία της Μεταπολίτευσης. Ξαναήρθαν στην επιφάνεια όλες οι αξίες που οι πολιτικοί και οι διανοούμενοι αυτού του χώρου—σε όλες τις εκφάνσεις του– καθώς και οι «προοδευτικοί» δημοσιογράφοι, επί σαρανταπέντε χρόνια, τις σφυροκοπούσαν ανηλεώς και τις είχαν καταχωνιάσει στα σεντούκια της Ιστορίας.

Τα γεγονότα, όμως, παίρνουν την εκδίκηση τους.

Πώς αντιδρούν σε αυτήν την νέα κατάσταση τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; Ενα κόμμα που διαθέτει πολιτικά αντανακλαστικά, όταν διαπιστώνει πως με την πολιτική που ασκεί, απομονώνεται, την αναπροσαρμόζει. Ενα κόμμα εξουσίας, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν επιτρέπεται να χάσει την επαφή του με τους πολίτες.

Κι όμως, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν και υπερασπίζονται, πιο φανατικά, τις διεθνιστικές τους αντιλήψεις. Κάνουν ένα διαγωνισμό ποιος θα τηρήσει πιο προκλητική στάση απέναντι στο κοινό αίσθημα. Βλέπουν όμως πως χάνουν την μάχη των ιδεών και βγάζουν άναρθρες κραυγές.

Ο υπερασπιστής του Τσέρνομπιλ, ο γνωστός υβριστής των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, έγραψε άρθρο στην «Αυγή» με τίτλο: « Θέλετε εμφύλιο; Δεν θα πάρουμε»

Προφανώς, του κακοφαίνεται πως η φιλελεύθερη παράταξη– εκμεταλλευόμενη το στρατηγικό λάθος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να συμπαραταχθεί με τους επίδοξους εισβολείς– σφυροκοπεί αλύπητα την Αριστερά στον χώρο των ιδεών. Την ιδεολογική μάχη, τώρα που την χάνουν, την βαφτίζουν εμφύλιο πόλεμο.

Οταν η ριζοσπαστική Αριστερά είχε το πάνω χέρι, μπορούσε να μιλά για «γερμανοτσολιάδες» και «δοσίλογους». Μπορούσε να κραυγάζει πως «ή θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν».

Από δικά τους λάθη ο τροχός της Ιστορίας γύρισε. Τώρα, στο χώρο των ιδεών θα χτυπηθούν αλύπητα. Με συνεχές σφυροκόπημα. Έτσι, διεξάγεται ο ιδεολογικός αγώνας.

Και ας φωνάζουν και ας σκούζουν. Και ας μιλούν για «εμφύλιο πόλεμο». Κανένας δεν ακούει το παραμιλητό τους, γιατί δεν υπάρχει κανένας εμφύλιος πόλεμος. Από την μια μεριά είναι συσπειρωμένο το 85-90% των πολιτών και από την άλλη οι εθνομηδενιστές και οι διεθνιστές.

Αυτό ακριβώς είναι που τους τρελαίνει!

liberal.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα