Συρία: Προπαγάνδα τα περί υγείας του προέδρου Άσαντ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Μπασάρ Άσαντ υποδέχθηκε σήμερα στη Δαμασκό τους βιομήχανους στη χώρα- φωτό από το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana

Οι αρχές της Συρίας διέψευσαν όλα τα δημοσιεύματα των διεθνών πρακτορείων ειδήσεων, που αναφέρθηκαν για την υγεία του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ.
Σύμφωνα με το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων ‘SANA’ ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ δέχθηκε σήμερα, Τρίτη, μια σειρά βιομηχάνων από τη Δαμασκό και την περιφέρειά της που επλήγησαν λόγω της κρίσης και έχασαν τις εγκαταστάσεις τους και τώρα εργάζονται με μικρά εργαστήρια.

Η συζήτηση- σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο- επικεντρώθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Σύροι βιομήχανοι υπό τις παρούσες συνθήκες και τις πιθανές λύσεις για την αντιμετώπιση αυτών των δυσκολιών ώστε να επιτρέψει στους βιομήχανους να σταθούν ξανά στα πόδια τους και να αναπτύξουν τις βιομηχανίες τους, συμβάλλοντας έτσι στην ώθηση του οικονομικού τροχού προς τα εμπρός, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

The Hellenic Information Team

Φήμες ως όπλο ή υπήρξε απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Μπασάρ αλ-Άσαντ;

Aπό τις 22 Ιανουαρίου ξεκίνησαν ψίθυροι σχετικά με την υγεία του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ την παραμονή της έναρξης των διαπραγματέυσεων για το συριακό στην Αστανά, πρωτεύουσα του Καζακστάν.

Από τότε αυτές οι φήμες δεν σταμάτησαν παρά τη διάψευση από τη συριακή προεδρία.’Ακούστηκε ότι είχε υποστεί σοβαρό ή ελαφρύ εγκεφαλικό ή ότι πυροβολήθηκε από σωματοφύλακά του και ότι εισήχθη στο νοσοκομείο. Αργότερα άλλαξαν οι φήμες και μίλαγαν για πραξικόπημα ή απόπειρα πραξικοπήματος στο εσωτερικό του καθεστώτος  για την ανατροπή του κυβερνήτη από τον αδερφό του Maher al-Assad, ή τον στρατιωτικό Ali Hassan Suhail.

Δεν είναι η πρώτη φορά από την αρχή του πολέμου που κυκλοφορούν φήμες σχετικά με την υγεία και την τύχη του προέδρου Άσαντ αλλά σπανίως καλύφθηκαν από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης.

Στον κόσμο των μυστικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών ασφάλειας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως όπλο για την επίτευξη ορισμένων σκοπών ή την αποστολή μηνύματος και κάποιες φορές ως πρελούδιο για μια περίοδο προετοιμασίας εξελίξεων…

Στη Συρία σήμερα οι εκπλήξεις παρουσιάζονται τόσο όσο ποτέ, γεγονός που ευνοεί ένα πλαίσιο ενημέρωσης και ειδήσεων μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας.

(Λιβανικό πρακτορείο lbc στις 30.1.17)

dimpenews.com

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Παληο προπαγανδιστικο κολπο-απο τον μεσοπολεμο ακομη-. Εξαφανιζεις τον ηγετη και για να δεις τις αντιδρασεις-γενικως- και κυριως για να εξοντωσεις επι τοπου τους επαγγελματιες αντικαθεστωτικους, με την επανεμφανιση του ηγετη. Εδω πετυχε η συνταγη, γιατι ο ηγετης ειναι και ακμαιοτατος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα