Συρία: Οι ΗΠΑ αναπτύσσονται στα ανατολικά με το βλέμμα στις πετρελαιοπηγές

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΠΗΓΩΝ

ΚΟΣΜΟΣ25|10|2019 | 06:18


Στα ανατολικά της Συρίας κινείται ο Αμερικανικός στρατός / Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο στρατός των ΗΠΑ αναπτύσσεται ανατολικά της Συρίας με σκοπό να ενισχύσει την προστασία των πετρελαιοπηγών, όπως ανακοίνωσε αξιωματικός των ένοπλων δυνάμεων της χώρας.

Μετά την αποχώρησή τους από τη βόρεια Συρία, οι Αμερικανοί αναπτύσσονται ανατολικά, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, σε συνεργασία με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις.

Παρά τις κατηγορίες από τους Κούρδους περί «προδοσίας», οι δύο πλευρές συνεχίζουν να συνεργάζονται στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, όπου βρίσκονται οι κυριότερες πετρελαιοπηγές της Συρίας. Περίπου 200 Αμερικανοί στρατιωτικοί πιστεύεται ότι είναι ακόμη ανεπτυγμένοι εκεί.

Σκοπός είναι «να αποτραπεί το ενδεχόμενο οι πετρελαιοπηγές αυτές να πέσουν στα χέρια του ΙΚ ή άλλων αποσταθεροποιητικών οργανώσεων», ανέφερε ο Αμερικανός αξιωματικός, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, που προφανώς, με δεδομένο τον όρο που χρησιμοποίησε, πέραν των τζιχαντιστών αναφερόταν σε ένοπλες οργανώσεις που υποστηρίζονται από το Ιράν.

«Πρέπει να απαγορεύσουμε στο ΙΚ» να κυριεύσει «αυτή την πηγή προσόδων ώστε να εμποδίσουμε την εκ νέου ισχυροποίηση» της τζιχαντιστικής οργάνωσης, εξήγησε ο ίδιος αξιωματικός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Προχθές Τετάρτη ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ένας «μικρός αριθμός στρατιωτών» των ΗΠΑ θα παραμείνει στη Συρία, «στις περιοχές όπου υπάρχει πετρέλαιο». Υποστήριξε ακόμη ότι ο επικεφαλής των ΣΔΔ, ο Μαζλούμ Άμπντι, τον «ευχαρίστησε», και ότι ήταν «εξαιρετικά ευγνώμων».
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/syria-o-stratos-ton-ipa-anaptyssetai-anatolika

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα