Συρία: Δύσκολες αποφάσεις για τον Τραμπ εάν προχωρήσει στη δημιουργία ζωνών ασφάλειας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

REUTERS/BAZ RATNER

Όπως μεταδίδει το Reuters, κατά τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθεί εντολή στο αμερικανικό Πεντάγωνο, αλλά και το υπουργείο των Εξωτερικών των ΗΠΑ, προκειμένου να καταρτιστεί σχέδιο για την οργάνωση των ζωνών ασφάλειας στη Συρία, αλλά και σε γειτονικές χώρες.
Στη λήψη δύσκολων αποφάσεων ενδέχεται να οδηγήσει η απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ για τη δημιουργία ζωνών ασφάλειας στη Συρία.
Το ερώτημα που τίθεται είναι πόσο μακρυά μπορεί να φτάσει η Ουάσιγκτον για την προστασία των προσφύγων, καθώς, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών είναι ενδεχόμενη η λήψη απόφασης για την κατάρριψη ενός συριακού ή ρωσικού αεροσκάφους ή για την ανάπτυξη χιλιάδων Αμερικανών στρατιωτών στο έδαφος.

Ο Τραμπ δήλωσε προχθές ότι: «σίγουρα θα οργανώσω ζώνες ασφάλειας στη Συρία» για τους πρόσφυγες που διαφεύγουν από τις πολεμικές συγκρούσεις.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο σχετικό έγγραφο, κατά τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθεί εντολή στο αμερικανικό Πεντάγωνο, αλλά και το υπουργείο των Εξωτερικών των ΗΠΑ,προκειμένου να καταρτιστεί σχέδιο για την οργάνωση των ζωνών ασφάλειας στη Συρία, αλλά και σε γειτονικές χώρες.
Το έγγραφο δεν γνωστοποιεί τους παράγοντες που θα καθιστούν “ασφαλή” μία ζώνη εδάφους, αλλά και τη φύση των απειλών από τις οποίες θα προστατεύονται οι πρόσφυγες που θα βρίσκουν καταφύγιο σε αυτή. Παράλληλα, δεν διευκρινίζεται αν η νέα αμερικανική κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της οργάνωσης μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Συρία, τόσο από τις ΗΠΑ, όσο κι από τους συμμάχους της.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα