Συντροφικά μαχαιρώματα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ευρισκόμενοι στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου, με τον πολιτικό χρόνο να πυκνώνει, τα κόμματα επιχειρούν να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία, κάθε στραβοπάτημα του αντιπάλου. Η πολιτική σκηνή έχει μετατραπεί σε ένα ιδιότυπο καθημερινό πολιτικό “φαρ ουέστ”, το οποίο εγκυμονεί κινδύνους παρεξηγήσεων, συγκρούσεων και επεισοδίων με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Εν μέσω, λοιπόν, αυτής της γενικευμένης αντιπαράθεσης κυρίως μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης θα υπέθετε κανείς ότι τα δύο αυτά κόμματα θα ήταν πιο συμπαγή και πιο ενωμένα από ποτέ. Είναι κοινό μυστικό, όμως, ότι παράλληλα εξελίσσεται ο υπόγειος πόλεμος του “σταυρού”. Αυτό ισχύει και στον ΣΥΡΙΖΑ, παρότι στην Αριστερά ισχυρίζονταν ότι «αυτά συνέβαιναν μόνο στα αστικά κόμματα».

Και, όμως, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές όχι μόνο δεν είναι μπετόν αρμέ, όπως αρέσκονται να λένε στη Κουμουνδούρου, αλλά αντιθέτως βρίσκονται στα χαρακώματα! Τα συντροφικά μαχαιρώματα δίνουν και παίρνουν, με πολλούς από τους υποψηφίους να παραπονούνται πως τόσο το Μαξίμου όσο και η Κουμουνδούρου έχουν ιδιαίτερες προτιμήσεις, τις οποίες δεν κρύβουν ούτε και στις διαρροές για το ποιοι προηγούνται στην κούρσα της ευρωκάλπης.

Το εμφυλιοπολεμικό αυτό κλίμα εντείνεται από το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να εξασφαλίσει τέσσερις με πέντε έδρες, σε περίπτωση που τα εκλογικά ποσοστά του κυβερνώντος κινηθούν στα επίπεδα του 25% ή και χαμηλότερα. Κακό χωριό τα λίγα σπίτια, που λέει και η λαϊκή παροιμία. Οι διαγκωνισμοί εν όψει της κάλπης κλιμακώνονται όσο δεν ανακάμπτουν τα ποσοστά του κόμματος.

Μέτωπο αντι-Κουρουμπλή

Οι γενικευμένες επιθέσεις εναντίον του Παναγιώτη Κουρουμπλή από συνυποψήφιούς του έχουν καταλαγιάσει, αλλά αυτό έγινε κατόπιν αυστηρής εντολής του Μαξίμου να πέσουν οι τόνοι και αφορά μόνο τις δημόσιες εμφανίσεις. Παρασκηνιακά, ένα άτυπο μέτωπο έχει σχηματιστεί εναντίον του. Σ’ αυτό συμμετέχουν ο Στέλιος Κούλογλου, ο Κώστας Αρβανίτης και ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Αυτοί είναι που συνεχίζουν να τον αποκαλούν ξένο σώμα, ενώ σχολιάζουν καυστικά το εκλογικό δίκτυο που έχει δημιουργήσει και το οποίο ενδέχεται να τον στείλει στην Ευρωβουλή. Ο ίδιος δεν αφήνει αναπάντητα τα συντροφικά μαχαιρώματα, ενώ φέρεται να έχει απαντήσει: «Εάν δεν ήταν οι Κουρουμπλήδες, θα ήσασταν στο 4% ακόμα».

Το αστείο είναι ότι Κούλογλου και Αρβανίτης, οι οποίοι ένωσαν δυνάμεις εναντίον του, συνδέονται με λυκοφιλία, αν και μέχρι πρότινος διατηρούσαν μία καλή σχέση, όντας φίλοι και κουμπάροι. Ας σημειωθεί ότι η σύζυγος του Κούλογλου βρέθηκε με σύμβαση στην εκπομπή του Αρβανίτη και μάλιστα κράτησε τα σκήπτρα όταν  αυτός αποχώρησε. Το κλίμα, όμως, έχει αλλάξει. Και αυτό επειδή η υποψηφιότητα του ενός δημοσιογράφου είναι άκρως ανταγωνιστική με την υποψηφιότητα του άλλου.

Από πλευράς Κούλογλου υπήρξαν γκρίνιες ότι ο συνάδελφός του προωθείται πολύ περισσότερο από το σύστημα Μαξίμου. Οι στενές σχέσεις του Αρβανίτη με τον Αλέξη Τσίπρα και το επιτελείο του, εξάλλου, δεν είναι μυστικό. Σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις, μάλιστα, ο Κούλογλου εκφράζει την ενόχλησή του για το γεγονός ότι στην παρούσα φάση ο Αρβανίτης κατέβηκε στις ευρωεκλογές, ειδικά μετά από την μεγάλη ώθηση που του έδωσε η καθημερινή εκπομπή που είχε στη δημόσια τηλεόραση. Κατά τα άλλα είναι καρδιακοί φίλοι!

Κόντρα με Κουντουρά

Η λυκοφιλία των δύο δημοσιογράφων, πάντως, ωχριά μπροστά στις λεκτικές επιθέσεις που δέχεται η Έλενα Κουντουρά από τους “συντρόφους” της. Πρόκειται για μια διαμάχη που δεν συγκρίνεται με καμία άλλη αντίστοιχη υποβώσκουσα κόντρα. «Δεν υπάρχει πιο μισητό πρόσωπο στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ», μας είπε υποψήφιος ευρωβουλευτής. «Αν είχαν αυτιά οι τοίχοι ενός γνωστού μπαρ στο Παγκράτι που συχνάζουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές και όχι μόνο, το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς θα έπεφτε στον γκρεμό. Εκεί να δεις δηλητηριώδη σχόλια!».

Η συντριπτική πλειονότητα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι υπάρχει σκανδαλώδης εύνοια προς το πρόσωπό της από το Μαξίμου. Δεν είναι λίγοι στην Κουμουνδούρου που έχουν εκφράσει την απορία τους για την μεταχείριση που απολαμβάνει εντός του ΣΥΡΙΖΑ «με εντολή Αλέξη». «Δεν θα έπρεπε να έχει υποβάλει την παραίτησή της από τη θέση της υπουργού Τουρισμού και όχι να χρησιμοποιεί τα οφέλη της εξουσίας και την προνομιακή της θέση ως μέλους της κυβέρνησης για να διεξάγει προεκλογικό αγώνα από θέση ισχύος;» συνεχίζει ο ανθυποψήφιος της.

Δεν είναι ο μόνος, άλλωστε, που υποστηρίζει ότι για την Κουντουρά έγινε «ιδιότυπη κατάχρηση εξουσίας». Η πρωτιά της υπουργού Τουρισμού που δείχνουν κάποιες δημοσκοπήσεις κλιμάκωσε την ενόχληση των παραδοσιακών συριζαίων, οι οποίοι επικαλούνται με καυστική διάθεση την καταγγελία του Πάνου Καμμένου για πληρωμένες δημοσκοπήσεις με κονδύλια του υπουργείου Τουρισμού.

Ουρανοκατέβατοι υποψήφιοι

Σύμφωνα με πληροφορίες, έξαλλος είναι και ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Θεωρούσε αρχικά ότι θα έρθει με άνεση πρώτος, αλλά οι σχετικές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι εάν εκλεγεί θα εκλεγεί μετά βίας. Ο ίδιος ως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και με ενδόμυχη επιθυμία να γίνει μελλοντικά Επίτροπος το βιώνει σαν ταπείνωση. Για τον λόγο αυτό, ο συνήθως ισορροπιστής Παπαδημούλης εξέφρασε την ενόχλησή του για αθέμιτους εσωκομματικούς χειρισμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, δεν ήταν ο μόνος που έκανε λόγο για απολιτίκ «ουρανοκατέβατους» υποψηφίους.

Σε αυτούς ο ίδιος και άλλοι σύντροφοί του συγκαταλέγουν τον ηθοποιό Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος εμφανίζεται να προηγείται υποψηφίων που πίστευαν ότι θα εκλεγούν. «Κάνουμε τις ίδιες γελοιότητες με τη ΝΔ», είπε ένα ακόμα ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που κατεβαίνει χωρίς να έχει καμία πιθανότητα εκλογής, σύμφωνα τουλάχιστον με τις δημοσκοπήσεις. Μεταξύ των άλλων, δεν έχουν μείνει ασχολίαστες και οι ετερόκλητες επιλογές που έχει κάνει ο Τσίπρας στην κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου. «Οι περισσότεροι εξ αυτών εκφράζουν την Αριστερά όσο και η θεία μου», είπε υποψήφιος που μάχεται για την πέμπτη θέση.

Στόχος της δυσαρέσκειας που επικρατεί είναι και ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος κατηγορείται για επιλεκτική στάση σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα πρόσωπα. Του προσάπτουν ότι κινητοποιεί τον κομματικό μηχανισμό ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις του, ή τις συνεννοήσεις που κάνει με το Μαξίμου. Μπάχαλο επικρατεί και με τον Σπύρο Δανέλλη, ενώ χαμός γίνεται και στο επιτελείο του Πέτρου Κόκκαλη. Την προηγούμενη Παρασκευή σε τηλεοπτικό στούντιο υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ συζητούσαν για τα λεφτά που έχει ρίξει στην διαφημιστική καμπάνια του, καθώς και για τον ρόλο της Ζωής Χαλιδιά, η οποία αυτόν τον καιρό βρίσκεται στο Μαξίμου.

Εκτός από τις αιχμές ή και τις πισώπλατες μαχαιριές υπάρχει και μία άλλη πρόσφατη τιμωρία που έχουν ανακαλύψει οι Συριζαίοι υποψήφιοι. Και αυτή δεν είναι άλλη από την “κατάψυξη”. Σε αυτή βρίσκεται η Λυδία Κονιόρδου, η οποία βλέπει όλο τον κομματικό μηχανισμό να της γυρίζει την πλάτη, ενώ τους συνυποψηφίους της να την αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι. Ο λόγος είναι ότι εδώ και μήνες, από τότε που εκδιώχθηκε κακήν κακώς από το υπουργείο Πολιτισμού, η γνωστή ηθοποιός θεωρείται κάτι σαν “μαύρο πρόβατο”.

Προς το παρόν πάντως, ο Τσίπρας κάνει πως δεν βλέπει το εμφυλιοπολεμικό κλίμα, περιοριζόμενος να διαμηνύει μέσω των συνεργατών του σε ιδιαίτερα αυστηρούς τόνους ότι …

για την συνέχεια slpress.gr/politiki/syntrofika-machairomata-sto-eyropsifodeltio-toy-syriza/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα