Συνεχίζουν τα παραλειπόμενα της…«Συμφωνίας των Πρεσπών» – Οι Σκοπιανοί αποκαλούν τα κρασιά τους «Μακεδονικά» και φέτος

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ως «μακεδονικά» συνεχίζουν να εμφανίζονται διάφορα κρασιά των Σκοπίων, όπως καταγγέλλει Έλληνας οινοπαραγωγός δείχνοντας το κλίμα της “Συμφωνίας των Πρεσπών” που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση και διατηρεί και η σημερινή, εν όψει της διεθνούς έκθεσης οίνου «PROWEIN 2020» στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Το ίδιο είχαν κάνει και πέρυσι όπως μπορείτε να δείτε εδώ και καμία ελληνική αντίδραση δεν φαίνεται να έχει γίνει για να σταματήσει οριστικά αυτά τα φαινόμενα.

Οι Σκοπιανοί συνεχίζουν όπως και πέρυσι στο να πηγαίνουν στις εκθέσεις τους τα δικά τους κρασιά και να τα παρουσιάζουν ως…”Μακεδονικά” καθώς η “περίφημη” αυτή “Συμφωνία”αφήνει σε πλήρη αοριστία το θέμα της εμπορικής ονομασίας, των εμπορικών σημάτων και της επωνυμίας των προϊόντων της μακεδονικής γης εκτός των όσων άλλων δεινών μας έχει φέρει.

Έτσι φέτος ο Φεδερίκο Λαζαρίδης που είναι οινοπαραγωγός, σε επιστολή προς τα μέσα ενημέρωσης, καταγγέλλει την «ασύστολη καπηλεία του όρου “Macedonian wines” από τη γειτονική χώρα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διεθνή έκθεση οίνου «PROWEIN» θα διεξαχθεί στις 15, 16 και 17 Μαρτίου του 2020, στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Πρόκειται μάλιστα, για τη μεγαλύτερη έκθεση κρασιού παγκοσμίως, προσελκύοντας χιλιάδες εμπορικούς επισκέπτες.

Και καταλήγει: «Το γεγονός αυτό δημιουργεί μια έντονη σύγχυση στο ξένο καταναλωτικό κοινό ως προς την πραγματική προέλευση του προϊόντος, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε μονίμως στην δυσάρεστη θέση να διευκρινίζουμε ότι το ΠΓΕ Μακεδονία, αφορά ελληνικά και μόνο κρασιά που παράγονται στο γεωγραφικό διαμέρισμα Μακεδονίας, όπως και ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία».

https://www.pronews.gr/kosmos/valkania/846015_synehizoyn-ta-paraleipomena-tissymfonias-ton-prespon-oi-skopianoi-apokaloyn

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μάλλον θα πάρουν τα Σκόπια -ενόψει των εκλογών της 12ης Απριλίου την έγκριση για έναρξη των διαπραγματεύσεων για είσοδο τους στις Ευρωπαικές Κοινότητες ,αλλά ,αν επαναλάβουν την διαφήμισή των κρασιών τους ως Μακεδονικά ,μάλλον θα έχουν και το πρώτο ΒΕΤΟ από την Ελλάδα του κ.Μητσοτάκη .
    Για εφέτος να στείλουμε ένα Συριζαίο -που ξέρει καλα τι υπέγραψε στις Πρέσπες ο κ.Κοτζιάς- να μαλώσει τους Σκοπιανούς ,που ως ακίνδυνοι γράφουν ”εκεί που δεν πιάνει μελάνι” την υπογραφείσα Συμφωνία εκθέτοντας τα ”Μακεδονικά” κρασιά τους .
    Μα θα του πουν του Συριζαίου . Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα μας δώσατε τα μακεδονικά κρασιά σας μάραναν .Τι αλήθεια τους απαντάς;;;.

  2. Σωρηδόν τα σκαμπίλια από τα Σκόπια

    Συνεχείς καταπατήσεις, αλλά η Αθήνα ούτε βλέπει, ούτε ακούει τίποτε. “Μάλωσε”, μάλιστα και τον Μακρόν για το βέτο.

    Μα είναι ώρα τώρα να μιλάμε για ακύρωση τής ΣτΠ και τέτοιες ιστορίες για αγρίους, έστω κι αν μάς δίνουν απλόχερα οι γείτονες αφορμές, που πάμε να ολοκληρώσουμε αυτό που άρχισαν στις Πρέσπες οι προηγούμενοι, με το ξεπούλημα των υπολοίπων μέσω Χάγης; Την εργολαβία θα την εκπληρώσουν ούτως ή άλλως τα παλληκάρια, είτε φοράνε γραβάτα είτε όχι. Όλοι οι χοίροι την ίδια μούρη έχουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα