Συνεχίζονται οι απεργίες στη Γαλλία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Απεργιακές κινητοποιήσεις και σήμερα στη Γαλλία σε πολλούς επαγγελματικούς κλάδους. Δυσκολίες στις μετακινήσεις. Δεν αποκλείεται γενική απεργία.

Το στοίχημα των συνδικάτων των εργαζομένων στα διυλιστήρια, ήταν να συμπαρασύρουν σήμερα σε απεργία όσο το δυνατόν περισσότερα επαγγέλματα. Κάτι που τελικά πέτυχαν.  Στους τομείς της υγείας, της παιδείας, των δημοσίων υπηρεσιών, των πυρηνικών αντιδραστήρων και επιπλέον στους σιδηροδρόμους, παντού έχουμε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η «κοινωνική χύτρα» βράζει στη Γαλλία. Παρά τις καθησυχαστικές υποσχέσεις του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν την προηγούμενη εβδομάδα, συνεχίζονται οι ουρές στα βενζινάδικα, κυρίως σε αυτά της «Total Energie» αφού το 28% αυτών έχουν προβλήματα στον ανεφοδιασμό τους.

Επιπλέον, προστίθενται σήμερα για τους Γάλλους, οι ταλαιπωρίες στις μετακινήσεις στα τρένα  και τον προαστιακό.  Έτσι η προσοχή όλων είναι στραμμένη στις σημερινές γενικές συνελεύσεις των σιδηροδρομικών όπου θα αποφασισθεί η συνέχιση ή μη της απεργίας.

Διακοπές μετ εμποδίων

Γενική απεργίαΠιθανή μια γενική απεργία

Την Παρασκευή ξεκινούν οι σχολικές διακοπές του φθινοπώρου. Χωρίς τρένα και χωρίς βενζίνη  θα είναι πραγματικός εφιάλτης για την οργάνωση των οικογενειών. Γι’ αυτό η κυβέρνηση ανήγγειλε σήμερα, ότι θα προχωρήσει άμεσα σε νέες επιτάξεις των εργαζομένων.

Το συνδικάτο CFDT που είναι το μεγαλύτερο στα διυλιστήρια και το πιο ανοιχτό στο διάλογο, δεν συμμετέχει σήμερα στην απεργία. Τίποτα όμως δεν αποκλείει τη συμμετοχή του στις μελλοντικές κινητοποιήσεις και ιδιαίτερα στη μάχη που αναμένεται να ακολουθήσει, από αύριο κιόλας, για τη μεταρρύθμιση των συντάξεων  που εξετάζεται στο κοινοβούλιο.  Τότε θα μιλάμε για «γενική απεργία».

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

DW

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα