Συνεργάτης δύο υπουργών της ΝΔ ο άνθρωπος που καθυστερεί την απόφαση για τον καταλογισμό των 5 εκατ. στον Αναστασιάδη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Συνεργάτης δύο υπουργών Δικαιοσύνης της ΝΔ του Αναστάσιου Παπαληγούρα και του Νίκου Δένδια, υπήρξε στο παρελθόν ο Σταμάτης Πουλής, εισηγητής στην υπόθεση καταλογισμού εκατομμυρίων (περίπου 5 σύμφωνα με δικαστικές πηγές) στον Θέμο Αναστασιάδη για «μαύρο» χρήμα.

Ο Πουλής, δικαστής του Ελεγκτικού Συνεδρίου που εξέτασε την υπόθεση, χρεώνεται την καθυστέρηση του καταλογισμού του προστίμου στον Θέμο Αναστασιάδη επειδή μέχρι στιγμής, περίπου επτά μήνες μετά την έκδοση της απόφασης δεν έχει καθαρογράψει την άποψη της μειοψηφίας. Ως αποτέλεσμα το πρόστιμο δεν μπορεί να καταλογιστεί.

Όπως αποκάλυψε το Documento της τελευταίας Κυριακής, ο Σταμάτης Πουλής είχε ταχθεί υπέρ της της θέσης του εκδότη, ότι δηλαδή δεν μπορεί να θεωρηθεί υπόλογος του δημοσίου και άρα δεν υποχρεούται να πληρώσει. Η θέση αυτή ωστόσο δεν έγινε αποδεκτή με την πλειοψηφία να αποφασίζει διαφορετικά.

Αν και μετά τη λήψη της τελεσίδικης απόφασης κύκλοι της πλειοψηφίας εκτιμούσαν ότι η καθαρογράφηση, που είναι απαραίτητη για τον καταλογισμό του ποσού στον εκδότη, θα είχε ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο, ο Σταμάτης Πουλής έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά, παρότι, όπως λένε στο Ελεγκτικό Συνέδριο πρόκειται περί έμπειρου δικαστικού και καλού γνώστη της υπόθεσης.

Έχει μάλιστα ενδιαφέρον ότι ο Πουλής, πάντοτε σύμφωνα με πηγές του Ελεγκτικού Συνεδρίου που μίλησαν στο Documento είχε καθυστερήσει και να εισαγάγει στη διάσκεψη την υπόθεση, πράγμα το οποίο έκανε τελικά στις 29 του περασμένου Ιουνίου, μία ημέρα δηλαδή πριν τον κλείσιμο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις θερινές διακοπές.

Οι ίδιες πηγές επεσήμαναν στο Documento ότι ο Πουλής κράτησε την υπόθεση «περί τον ενάμιση χρόνο μετά τη συζήτηση στο ακροατήριο μέχρι να φέρει την εισήγησή του στη διάσκεψη για την τελική απόφαση».

Σημειωτέων ότι το επίμαχο χρηματικό ποσό που πρόκειται να καταλογιστεί στον Θέμο Αναστασιάδη, προέκυψε έπειτα από έρευνα στις καταθέσεις του ίδιου και της συζύγου του στην τράπεζα BNP Paribas στην οποία βρέθηκε ποσό ύψους 2,4 εκατ. ευρώ, αλλά και στον προσωπικό λογαριασμό του ο οποίος ανοίχτηκε στην ίδια τράπεζα όπου και κατατέθηκαν επιπλέον 2,4 εκατομμύρια. Όπως αποδείχθηκε από τον έλεγχο και αναφέρεται στην αρχική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μεγάλο μέρος από τα εν λόγω ποσά δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από νόμιμες πηγές εσόδων. Κατά αυτής της απόφασης είχε ασκήσει αναίρεση ο εκδότης, η οποία απορρίφθηκε οριστικά από το ανώτατο δικαστήριο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η σαφής πολιτική του Σταμάτη Πουλή ο οποίος υπήρξε συνεργάτης των δύο υπουργών της ΝΔ, έχει προκαλέσει αναστάτωση στο Ελεγκτικό Συνέδριο το οποίο φαίνεται να χρεώνεται χωρίς να ευθύνεται τον μη καταλογισμό του επίμαχου ποσού στον Θέμο Αναστασιάδη, εξαιτίας των καθυστερήσεων για τις οποίες, όπως οι ίδιοι οι δικαστές λένε ευθύνεται ο Πουλής.

koutipandoras.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα