Συνελήφθη στη Σερβία πρώην συνεργάτης του Ζελένσκι

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
 Έφερε, λαθραία, περισσότερα από 600.000 ευρώ και πολύτιμους λίθους στη Βόρεια Μακεδονία.
  Ο Αντρέι Ναούμοφ, πρώην στενός συνεργάτης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, συνελήφθη αυτές τις μέρες στη Σερβία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Ναούμοφ συνελήφθη στη νότια Σερβία με έναν Γερμανό υπήκοο, φερόμενο ως οδηγό του, ως ύποπτος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Για τη σύλληψή τους ενημέρωσε και το Υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας, το οποίο ανέφερε ότι η συνοριακή αστυνομία εντόπισε 607.990 ευρώ και 124.924 δολάρια σε μετρητά στο πέρασμα του Πρέσεβο με τη Βόρεια Μακεδονία, καθώς και δύο πολύτιμες σμαραγδένιες πέτρες.
Δεν ανέφεραν χρήματα ή πολύτιμους λίθους, επομένως υπάρχει η υποψία ότι τα απέκτησαν με εγκληματικές ενέργειες και ότι προσπάθησαν να φύγουν από τη Σερβία μαζί τους.
Ο Ναούμοφ και ο οδηγός του αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης από ένα έως και 12 χρόνια και τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης γράφουν ότι ο Ναούμοφ θα μπορούσε να αποκαλύψει ορισμένα κρατικά μυστικά της Ουκρανίας με αντάλλαγμα την ελευθερία.
Μέχρι πρόσφατα ήταν ένας από τους επικεφαλής της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών SBU, μέχρι που τον αντικατέστησε ο Ζελένσκι, κατηγορώντας τον για εσχάτη προδοσία.
Ο Naumov εντάχθηκε στο SBU το 2019 και πέρυσι διορίστηκε επικεφαλής του Τμήματος Εσωτερικής Ασφάλειας. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, έφυγε από την Ουκρανία λίγες μόνο ώρες πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής και, νωρίτερα, έστειλε την οικογένειά του στο εξωτερικό. Ο Ζελένσκι τον αντικατέστησε επίσημα, ισχυριζόμενος ότι διέπραξε εσχάτη προδοσία και αποκαλώντας τον αντιήρωα που παραβίασε τον στρατιωτικό του όρκο.
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα