Συναντήσεις κορυφής στο περιθώριο της G20 με επίκεντρο το τετ α τετ Πούτιν – Τραμπ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ξεκίνησε στην Οσάκα της Ιαπωνίας η διήμερη σύνοδος κορυφής της G20 – των ηγετών των 20 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη – με φόντο τον εμπορικό πόλεμο κυρίως ΗΠΑ – Κίνας και τις διαφορετικές πολιτικές για το κλίμα.

Η σύνοδος άρχισε με την παραδοσιακή λεγόμενη «οικογενειακή» φωτογραφία, με τον Άμπε πλαισιωμένο από τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Σι Τζινπίνγκ, το δίδυμο των πρωταγωνιστών του διημέρου.

Εκτός από τις επίσημες ομιλίες, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις προσωπικές συναντήσεις των ηγετών, που θα γίνουν στο περιθώριο της συνόδου, με επίκεντρο το τετ-α-τετ των δύο «αιώνιων», Πούτιν – Τραμπ.

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και των ΗΠΑ, θα έχουν ξεχωριστή συνάντηση, το απόγευμα στις 28 Ιουνίου, η οποία ενδέχεται να κρατήσει περίπου μία ώρα, ενώ Πούτιν και Τραμπ θα καθορίσουν οι ίδιοι τα θέματα που θα συζητήσουν στην συνάντηση τους, σύμφωνα με τον σύμβουλο του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ. «Πολλά θα εξαρτηθούν από τους ηγέτες, το πώς θα οικοδομήσουν την συζήτηση. Τα ζητήματα είναι λογικά και αφορούν την γενική κατάσταση των διμερών υποθέσεων, την στρατηγική σταθερότητα και τις πολυάριθμες περιφερειακές διενέξεις, όπως η Συρία, το Αφγανιστάν, η Ουκρανία, η Βενεζουέλα, φυσικά και το ιρανικό πρόβλημα και άλλα» δήλωσε ο Ουσακόφ.

Στη συνέχεια, το βράδυ της 28ης Ιουνίου ο Ρώσος πρόεδρος θα συναντηθεί με την Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Συνολικά, στο περιθώριο της Συνόδου, ο Πούτιν θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ Αλ –Σίσι, τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-Ιν και τον πρόεδρο της Νοτίου Αφρικής Σίριλ Ραμαφόζα.

Συνάντηση Τραμπ – Ερντογάν

Σειρά συναντήσεων θα έχει στο περιθώριο της Συνόδου και ο Αμερικανός πρόεδρος, με πιο… ενδιαφερον το τετ-α-τετ   με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα, Παρασκευή, την ώρα που οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται στο ναδίρ λόγω της αγοράς των ρωσικών S-400 από πλευράς της Άγκυρας.

O Αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε ήδη με τη Γερμανίδα καγκελάριο  Μέρκελ και το Σάββατο θα έχει προσωπικές συζητήσεις με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

https://www.kathimerini.gr/1031118/gallery/epikairothta/kosmos/synanthseis-koryfhs-sto-peri8wrio-ths-g20-me-epikentro-to-tet-a-tet-poytin—tramp

spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μηπως τελικως στην συναντηση αυτη δεν πηγε η κα ΜΕΡΚΕΛ , λογω της ασθενειας της , επειδη δεν φαινεται στην αναμνηστικη -πρωτη- φωτογραφια των 20 ηεγετων ,στην οποιαν η μονη γυναικα ,που φαινεται ειναι η Βρετανιδα πρωθυπουργος κας Τερεζα Μαίη;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα