Συναγερμός στο Λιμενικό: Η τουρκική ακτοφυλακή κατηύθυνε λέμβο με αλλοδαπούς στα ελληνικά χωρικά ύδατα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Με ελιγμούς τα τουρκικά σκάφη δημιούργησαν κυματάκια

Το πρωί της Τρίτης 9 Νοεμβρίου, σήμανε συναγερμός στο ελληνικό Λιμενικό, καθώς εντοπίστηκε λέμβος με περίπου 40 αλλοδαπούς στο Αιγαίο, η οποία μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως συνοδευόταν από σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής.

Το περιστατικό έγινε νωρίς το πρωί ανατολικά της Λέσβου και γνωστοποιήθηκε από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή το μεσημέρι.

Η φουσκωτή λέμβος με τους αλλοδαπούς βρέθηκε στη θαλάσσια αυτή περιοχή, συνοδεία σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής.

Μάλιστα, σύμφωνα με βίντεο που δημοσίευσε το Λιμενικό, διαπιστώνεται ότι με ελιγμούς τα τουρκικά σκάφη δημιούργησαν κυματάκια, έτσι ώστε η βάρκα με τους αλλοδαπούς να εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Τελικά, μετά την αντίδραση του ελληνικού λιμενικού, η λέμβος δεν εισήλθε καθόλου στα ελληνικά χωρικά ύδατα και οι επιβαίνοντές της περισυνελέγησαν τελικά από τις τουρκικές ακταιωρούς.

Το ελληνικό Λιμενικό αναφέρει ότι τα σκάφη του προσπάθησαν επανειλημμένα να επικοινωνήσουν με τα τουρκικά σκάφη, χωρίς καμία απάντηση.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του ελληνικού Λιμενικού, τα σκάφη του παρενοχλήθηκαν από τουρκική ακταιωρό.

Για το περιστατικό αυτό, ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, ότι η Τουρκία συμπεριφέρθηκε για ακόμα μια φορά ως «κράτος – πειρατής» στο Αιγαίο.

«Η έγκαιρη και ψύχραιμη αντίδραση των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, απέτρεψε την παραβίαση των συνόρων μας και σταμάτησε την εξέλιξη του επεισοδίου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να πιέσει πολύ περισσότερο την Τουρκία, προκειμένου να συμμορφωθεί με τις διεθνείς της υποχρεώσεις. Η Ελλάδα προστατεύει και θα συνεχίσει να προστατεύει τα θαλάσσια σύνορα της, με αποφασιστικότητα, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής» αναφέρει στη δήλωσή του ο υπουργός.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/1032486_synagermos-sto-limeniko-i-toyrkiki-aktofylaki-katiythyne-lemvo-me

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα