Συναγερμός στα Κύθηρα: Τρίτο κατά σειρά συμβάν απόβασης παράτυπων μεταναστών! Γιατί το ‘κρύβει’ το Λιμενικό;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ανησυχητικές διαστάσεις φαίνεται πως παίρνει ξανά το πρόβλημα των λαθραίων εισβολών στα νησιά μας, αλλά και της ανικανότητας του Λ.Σ να τις αποτρέψει πριν οι αλλοδαποί να μπουν στα Εθνικά Χωρικά Ύδατα.

Ακόμη περισσότερο όμως η ανησυχία είναι έκδηλη γιατί για τρίτη συνεχόμενη φορά σκάφος με λαθραίους μετανάστες διέπλευσε ανενόχλητο το Αιγαίο και τους αποβίβασε χωρίς πρόβλημα στα Κύθηρα!

Το νέο συμβάν έγινε εχθές λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι όταν κάτοικοι του Καψαλίου ενημέρωσαν το kythera.news για την παρουσία αλλοδαπών στην παραλία Σπαραγγαρίου.

Είναι το τρίτο περιστατικό μετά την παρουσία άλλων αλλοδαπών στον Αυλέμονα το περασμένο Σάββατο και στην παραλία Λυκοδήμου την επομένη.

Τουλάχιστον ο Έβρος είναι… απόρθητο φρούριο.

Ύστερα από επικοινωνία με το Αστυνομικό Τμήμα Κυθήρων, αυτό ενημέρωσε πως αρμόδιο για να παρέχει πληροφορίες, είναι το Λιμενικό.

Σε επικοινωνία με το Λιμενικό, αναφέρθηκε πως δεν υπάρχει προσώρας ενημέρωση, δεδομένου ότι το περιστατικό είναι σε εξέλιξη!

Σημείωσαν χαρακτηριστικά, ότι βρίσκονται σε επικοινωνία με τις υπηρεσίες, ώστε να γίνουν οι διαδικασίες όπως πρέπει!

Ποιες διαδικασίες; Της υποδοχής των αλλοδαπών, της ταυτοποίησης και στη συνέχεια της μόνιμης εγκατάστασης στην περίφημη «ενδοχώρα»;

Σημειώνεται πως το ΛΣ δεν έχει βγάλει ακόμη καμία ανακοίνωση για το τρίτο κατά σειρά συμβάν απόβααης στα Κύθηρα.

Προφανώς είναι ακόμη απασχολημένο με το να γίνουν οι διαδικασίες όπως πρέπει!

Δεν είναι όμως μόνο αυτό το συμβάν. Το ΛΣ προχώρησε σε ακόμη μια ‘επιτυχία’ όταν εντόπισε αυτή τη φορά σκάφος με 124 παράνομους μετανάστες οι οποίοι τη Δευτέρα είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους από την Τουρκία με προορισμό την Ιταλία.

Το ΛΣ ουδέποτε επέτρεψε οι αλλοδαποί να φτάσουν στην Ιταλία και έτσι έσπευσε να τους μεταφέρει στη Μήλο για τα περαιτέρω, ήτοι καταγραφή και ταυτοποίηση και στη συνέχεια μεταφορά στην ενδοχώρα για μόνιμη εγκατάσταση.

Οι τοπικές αρχές έχουν απευθύνει με αίτημα τους έκκληση προς όλα τα αρμόδια υπουργεία, ώστε άμεσα να μετεγκατασταθούν σε οργανωμένες «δομές» της χώρας, η οποία φημίζεται σε όλο τον κόσμο για τις «δομές» της, προκειμένου να τους προσφερθεί καλύτερη φιλοξενία καθώς το νησί δεν πληρεί τις προδιαγραφές.

Οι 124 αλλοδαποί εντοπίστηκαν την Δευτέρα στην θαλάσσια περιοχή της Αγίας Κυριακής Μήλου όταν οι λιμενικές αρχές ενημερώθηκαν για την ύπαρξη θαλαμηγού αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Άμεσα στελέχη της Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στην περιοχή όπου εντόπισαν το σκάφος το οποίο είχε υποστεί -φυσικά- μηχανική βλάβη, ενώ παράλληλα απέπλευσαν ένα περιπολικό σκάφος καθώς και δύο ιδιωτικά. Όλοι οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην ξηρά.

https://europost.gr/synagermos-sta-kythira-trito-seira-symvan-apovasis-paratypon-metanaston-to/

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καιρό είχα να διαβάσω εκείνο το ανεκδιήγητο “παράτυπων μεταναστών!” Χρησιμοποιήθηκε γι αρκετό καιρό και μάλιστα κατά κόρον, αλλά έχει εγκαταλειφθεί, διότι είναι άνευ νοήματος. Η εισβολή λάθρα σε μία χώρα δεν είναι απλώς μία … παρατυπία, αλλά έγκλημα. Σε καμμία γνωστή γλώσσα δεν χρησιμοποιείται ο όρος “παράτυπος”. Τους λένε, διότι είναι, παρανόμους. Αυτή είναι η σωστή λέξη στα ελληνικά, ή λαθρομετανάστης.

    Πολιτική τού ελληνικού (;) κράτους ήταν και είναι η εγκατάσταση λαθρομεταναστών στην χώρα, άρα πού η έκπληξη. Μ’ αυτούς δεν θα καλύψομε το κενό τής υπογεννητικότητας;

    Και μία τελευταία (άπελπις) παρατήρηση: Πάψτε να κακοποιείτε την γλώσσα μας, άλλως θα την χάσομε εντελώς. Τα χαρακτηριστικότερα και συχνότερα λάθη είναι η αντικατάστασις των λέξεων αμέσως με το άμεσα και απλώς με το απλά, ενώ πρόκειται για διαφορετικές λέξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα