Όλα έδειχναν να ελέγχονται στη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, εκτός από κάποια χαμόγελα που σχολιάζονται μαζικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η προτελευταία ερώτηση όμως από τη συνάδελφο Βίκυ Σαμαρά του News247, χάλασε το κλίμα .Ήταν μια πολύ εύστοχη ερώτηση , την απάντηση της οποίας δύο χρόνια τώρα αναμένουμε. Δεν την απάντησε επί της ουσίας ο πρωθυπουργός. 

Η ερώτηση της Β.Σαμαρά και η απάντηση του πρωθυπουργού:

-Δημοσιογράφος « Ο κ. Τσίπρας σας κατηγόρησε ότι όχι μόνο κρατήσατε αλλά αναβαθμίσατε πρόσωπα τα οποία εκείνος εξεδίωξε μετά το Μάτι. Πώς απαντάτε σε αυτή την κριτική;

-Κ.Μητσοτάκης: «Δεν ξέρω σε ποιους αναφέρεστε»

-Δημοσιογράφος: «Στους Κολοκούρη και Τσουβάλα»

-Κ. Μητσοτάκης: «Ο αρχηγός της αστυνομίας έγινε υπαρχηγός επί ΣΥΡΙΖΑ. Και στη συνέχεια λόγω της φυσικής επετηρίδας έγινε αρχηγός. Φαντάζομαι αν ήξερε κάτι ο κ. Τσίπρας δεν θα είχε προχωρήσει σε αυτή την επιλογή».

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, γιατί ο πρωθυπουργός τα …μπέρδεψε:

Ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας έγινε πράγματι αρχηγός της ΕΛΑΣ από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2016 και αποστρατεύτηκε το 2018 μετά την τραγωδία στο Μάτι και πάλι από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε εκπλήσσοντας τους πάντες να τον κάνει γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τον Ιούλιο του 2019.

Όσο για την επιλογή του να κάνει αρχηγό τον του ΠΣ τον κ.Στέφανο Κολοκούρη, απλά δεν απάντησε.

https://www.militaire.gr/synenteyxi-mitsotaki-i-quot-kayti-quot-proteleytaia-erotisi-poy-den-tin-apantise/