Συνάντηση Κοτζιά με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Τίλλερσον στις 13 Μαρτίου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Διαβάστε τις λεπτομέρειες για το ραντεβού

Βαρύνουσας σημασίας συνομιλίες του υπουργού Εξωτερικών με τον επικεφαλής του State Department στην Ουάσιγκτον

Σε μια κρίσιμη συγκυρία όπου ακόμη και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζεφ Πάιατ εξέφρασε δημοσίως τις ανησυχίες του για το ενδεχόμενο πρόκλησης ατυχήματος στο Αιγαίο που θα μπορούσε να έχει απροσδιόριστες συνέπειες στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η Ουάσιγκτον δίνει την ευκαιρία στην Αθήνα να παρουσιάσει τις θέσεις της σχετικά με τις κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις.
Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι ο επικεφαλής του State Department Ρεξ Τίλλερσον θα δεχθεί τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά. Η συνάντηση θα γίνει τη Δευτέρα 13 Μαρτίου στην Ουάσιγκτον. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ραντεβού, με δεδομένο ότι ο κ. Τίλλερσον είναι ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα της διοίκησης του Ντόναλντ Τραμπ και σχεδόν όλες οι χώρες που φιλοδοξούν να διατηρήσουν και να ενισχύσουν τις διπλωματικές τους σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να παρουσιάσουν τις θέσεις τους για τα ζητήματα που τους απασχολούν στον νέο επικεφαλής του αμερικανικού State Department.
Στο φάκελλο των θεμάτων που θα συζητηθούν από τους κυρίους Τίλλερσον και Κοτζιά αναμένεται να συμπεριληφθούν οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, τα ελληνοτουρκικά και το κυπριακό.
Υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών έλεγαν στο protothema.gr ότι επί του παρόντος δεν έχει προσδιοριστεί κάποια άλλη συνάντηση του κ. Κοτζιά, εκτός από το ραντεβού με τον Ρεξ Τίλλερσον στην Ουάσιγκτον. Δεν αποκλείεται ωστόσο ο υπουργός των Εξωτερικών να ταξιδέψει και στη Νέα Υόρκη για συναντήσεις και με άλλα πρόσωπα. Ωστόσο οι επαφές αυτές δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί.
Τη Δευτέρα ο Νίκος Κοτζιάς θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να λάβει μέρος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τρίτη και Τετάρτη θα βρίσκεται στην Τυφλίδα για συναντήσεις με στελέχη της κυβέρνησης της Γεωργίας, Πέμπτη και Παρασκευή θα μεταβεί στο Ερεβάν της Αρμενίας και από κει αναμένεται να ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον για τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλλερσον.

Μάκης Πολλάτος
protothema.gr
spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ενα πραγμα ,εκτιμω, πως θα ειναι βεβαιο μετα την συναντηση του κ. Κοτζια με τον υπουργο των Εξωτερικων του κ. ΤΡΑΜΠ . Και αυτον και τον κ. Καμμενο , θα τους ”πιασει” γλωσσοδετης και θα παψουν να ομιλουν ,εις πασαν ευκαιριαν ,εναντιον της συμμαχου Τουρκιας και να αναλυουν τα οποια εσωτερικα προβληματα της,-δικα της ειναι και δεν μας πεφτει λογος-, αφου δεν ακολουθησαν μεχρι τωρα την ρηση των αρχαιων ”κρειττον του λαλειν το σιγαν”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα