Συνάντηση κορυφής Ρωσίας – Γαλλίας – Γερμανίας – Τουρκίας για το Ιντλίμπ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΚΟΣΜΟΣ 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συναντηθεί με τους ομολόγους του της Ρωσίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας στις 5 Μαρτίου για να συζητήσουν την κατάσταση στην περιοχή του Ιντλίμπ στην Συρία, όπου η πρόσφατη επίθεση των στρατιωτικών δυνάμεων της Δαμασκού έχει προκαλέσει την έξοδο ενός εκατομμυρίου κατοίκων.

«Εξέφρασα ξεκάθαρα στον (Βλαντίμιρ) Πούτιν την αποφασιστικότητά μας (για το Ιντλίμπ). Το ανέφερα επίσης στην (Αγγελα) Μέρκελ και στον (Εμανουέλ) Μακρόν. Στις 5 Μαρτίου θα συναντηθούμε με τους Πούτιν, Μακρόν και Μέρκελ και θα μιλήσουμε γι΄αυτό εκ νέου», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Νωρίτερα σήμερα,  Μόσχα και Άγκυρα ανέφεραν εκατέρωθεν 25 και 14 παραβιάσεις της εκεχειρίας κατά το τελευταίο 24ωρο.

Επειτα από σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών χθες, οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ανθρωπιστική κατάσταση στο Ιντλίμπ και ζήτησαν τον τερματισμό των συγκρούσεων, την ώρα που το Κρεμλίνο ανακοίνωνε ότι συζητεί την πιθανότητα σύγκλησης τετραμερούς συνάντησης κορυφής.

Ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε από τον Εμανουέλ Μακρόν και τη Άγγελα Μέρκελ να αναλάβουν «συγκεκριμένες ενέργειες» για να εμποδίσουν «μια ανθρωπιστική καταστροφή» στην επαρχία Ιντλίμπ.

«Ο πρόεδρός μας υπογράμμισε την ανάγκη να σταματήσει η επιθετικότητα του καθεστώτος και των υποστηρικτών του στην Ιντλίμπ, επέμεινε στην ανάγκη να αναληφθούν συγκεκριμένες ενέργειες ώστε να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση», ανέφερε η τουρκική προεδρία.

Στην τηλεφωνική τους επικοινωνία ο Ερντογάν επεσήμανε ότι οι επιθέσεις στην Ιντλίμπ — όπου ο συριακός στρατός έχει εξαπολύσει επίθεση με την υποστήριξη της Ρωσίας, με αποτέλεσμα να εκτοπιστούν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι και να έρθουν στα πρόθυρα της αντιπαράθεσης Τουρκία, Ρωσία και Συρία—πρέπει να σταματήσουν.

Καθημερινή

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΕ ΔΕΡΝΕΙ Η ΣΥΡΙΑ ΘΑ ΠΕΙ Ο Κ.ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΕΙΣ .
    ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΣΤΟΥΣ Κ.Κ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ Κ .ΜΑΚΡΟΝ ;;;.
    ΤΟΣΟΣ ΞΕΠΕΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΕΡΩΧΟ ”ΣΟΥΛΤΑΝΟ”, Η ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΤΟ ”ΣΑΡΛ ΝΤΕ ΓΚΩΛ” ΣΤΗΝ ΛΕΜΕΣΟ;;;.
    ΕΜ… ”ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΡΗΦΑΝΕΥΕΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑΠΕΙΝΩΝΕΤΑΙ”.
    ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ .”ΤΑ ΑΥΓΑ ΔΕΝ ΤΑ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ” ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ .
    ΜΩΡ’ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΟΚΡΑΤΙΑ.;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα