Συμφωνία Πούτιν και Ερντογάν: Κοινές περιπολίες, σεβασμός στην κυριαρχία της Συρίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν στο Σότσι. EPA, SERGEI CHIRIKOV, POOL OCTOBER 22, 2019

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει δηλώσει ότι οι ξένες δυνάμεις που αναπτύσσονται επί του παρόντος στη Συρία παρανόμως πρέπει να εγκαταλείψουν το έδαφός της. Πρόσθεσε ο κ. Πούτιν ότι η Τουρκία συμμερίζεται αυτό το όραμα, καθώς και ότι πρέπει να διατηρηθεί η ιδέα ότι η ακεραιότητα της Αραβικής Δημοκρατίας πρέπει να γίνει σεβαστή.

Ο κ. Πούτιν υποστήριξε ότι η συριακή κυβέρνηση και οι κουρδικές δυνάμεις πρέπει να διεξάγουν ευρείες συζητήσεις για να λάβουν υπόψη τα συμφέροντα όλων των θρησκευτικών οντοτήτων που υπάρχουν στη χώρα.

Οι δύο πρόεδροι κατέληξαν σε συμφωνία ότι η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία θα περιοριστεί σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα Τουρκίας και Συρίας. Η Ρωσία θα στείλει στρατιωτική αστυνομία, ενώ η Δαμασκός θα στείλει συνοριοφύλακες προκειμένου να εξασφαλίσει την απομάκρυνση των δυνάμεων του YPG και των όπλων τους μέχρι το “βάθος των 30 χιλιομέτρων μακριά από τα σύνορα”. Η επιχείρηση πρέπει να ολοκληρωθεί εντός χρονικού πλαισίου 150 ωρών.

HELLAS JOURNAL

Πηγή: Συμφωνία Πούτιν και Ερντογάν: Κοινές περιπολίες, σεβασμός στην κυριαρχία της Συρίας https://hellasjournal.com/2019/10/symfonia-poytin-kai-erntogan-koines-peripolies-sevasmos-stin-kyriarchia-tis-syrias/

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μεχρι τωρα πολλα εγραψαν και ειπαν γιαυτην την Συμφωνια , αλλα δεν ειπαν ,ουτε εγραψαν ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ , που περιλαμβανει και τις περιοχες , που ”ψιλακατεκτησε” ο κ. Ερντογαν ,που σιγουρα δεν θα μπορει να τις κρατησει σαν την μιση και ημιπαραλυτη στρατιωτικως και πολιτικως Κυπρο .
    Τωρα με την Συρια ,αργα,η, γρηγορα ”θα φαγωθουν” και οι Κουρδοι θα εκδικηθουν ,μπορει και με συμμαχους τους τους κυκλοθυμικους Αμερικανους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα