Συμφωνία Μέρκελ-Σουλτς για το τέλος της λιτότητας στην Ευρωζώνη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Και για την αύξηση των επενδύσεων

 Οι συντηρητικοί της Αγγελα Μέρκελ (CDU/CSU) και οι υποψήφιοι κυβερνητικοί εταίροι τους σοσιαλδημοκράτες (SPD) ολοκλήρωσαν τις συνομιλίες τους για την Ευρώπη, επιτυγχάνοντας συμφωνία για την αύξηση των επενδύσεων και το τέλος της λιτότητας στην Ευρωζώνη, δήλωσε ο πρόεδρος του SPD Μάρτιν Σουλτς.

«Σήμερα ολοκληρώσαμε τις συνομιλίες μας στο πεδίο της Ευρώπης», ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ηγέτης του SPD διευκρινίζοντας ότι η συμφωνία περιλαμβάνει «περισσότερες επενδύσεις, επενδυτικό προϋπολογισμό για την Ευρωζώνη και ένα τέλος για την αναγκαστική λιτότητα!».

Ο ίδιος είπε επίσης ότι οι τρεις υποψήφιοι εταίροι τάσσονται υπέρ της δικαιότερης φορολόγησης εταιρειών όπως οι GOOGLE APPLE, FACEBOOK και AMAZON στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, μιλώντας στο πρώτο γερμανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD, είχε δηλώσει «αν αναλογισθεί κανείς τα κλίμα το οποίο επικράτησε την Κυριακή και έπειτα από όσα διαπραγματευτήκαμε, εάν το θέλουν όλοι είναι δυνατή η συμφωνία για μεγάλο συνασπισμό σήμερα».

«Ακόμα και σε δύσκολες στιγμές οι διαπραγματεύσεις απέδειξαν ότι υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη. Παράδειγμα καλού συμβιβασμού αποτελεί η συμφωνία για το θέμα “Κατοικία και Ενοίκια” και σαν αυτό υπάρχουν αρκετά. Κατά βάσιν επαρκεί για τον συνασπισμό η ήδη επιτευχθείσα πρόοδος, είναι όμως ακόμα αναγκαίο να συζητήσουμε για τα θέματα της υγείας και τα εργασιακά», τόνισε.

“Το Βήμα”
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα