Συγκλονίζει Ελληνας γιατρός στην Ιταλία: Aποφασίζουμε ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΟΥΡΓΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ20|03|2020 | 23:18


Noσηλευτές με ειδικές στολές μεταφέρουν ασθενή του κορωνοϊού σε νοσοκομείο της Ρώμης / Φωτογραφία: ΑΡ / Alessandra Tarantino
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
Tην ώρα που οι θάνατοι στην Ιταλία εξαιτίας του κορωνοϊού έχουν ξεπεράσει τους 4.000, οι γιατροί στη γειτονική χώρα συνεχίζουν τις υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσουν όσους περισσότερους πολίτες μπορούν.

Ο χειρούργος ΩΡΛ από το νοσοκομείο του Μπέργκαμο, Γιώργος Γιούργος
περιέγραψε στον ΣΚΑΪ συγκλονιστικές στιγμές από τα νοσοκομεία της Ιταλίας, που πλήττεται με χιλιάδες νεκρούς από την επιδημία του κορωνοϊού.

«Είναι πόλεμος. Βρισκόμαστε σε πόλεμο και εμείς. Εδώ και εβδομάδες και η κατάσταση δυστυχώς δεν καλυτερεύει καθόλου αν και έχουμε οργανωθεί κάπως. Ο πόλεμος μαίνεται 24 ώρες το 24ωρο», είπε ο χειρούργος ΩΡΛ.
Όπως εξήγησε ότι πλέον και εκείνος ασχολείται με περιστατικά COVID-19 προκειμένου να βοηθήσει τα κενά που υπάρχουν στο σύστημα.

«Προσπαθούμε να σώσουμε όσους πιο πολλούς μπορούμε. Το σημερινό νούμερο των νεκρών θα ήταν πολλαπλάσιο αν δεν κάναμε όλα αυτά που κάνουμε. Εμείς εφαρμόζουμε πολεμική ιατρική, ιατρική μάχης, όπως γίνεται στη μάχη. Έρχονται οι αναισθησιολόγοι και αποφασίσουν αυτός μπορεί και αυτός δεν μπορεί. Είναι κατά κάποιο τρόπο ο επί γης θεός ο γιατρός», ανέφερε.

«Προσπαθούμε να κρατήσουμε τους ασθενείς γύρω στα 60-65. Δεν μιλάμε για τους ασθενείς 85-90. Φεύγουν οι υπερήλικες γιατί διαλέγουμε να σώσουμε τους πιο νέους. Χτυπάει τους πάντες. Έχουμε ασθενείς από 27-28 χρονών μέχρι 90 και βάλε. Φεύγουν πιο εύκολα οι μεγάλοι γιατί αποφασίζουμε και ρίχνουμε όλες τις ενέργειες μας στους νέους και τους μεσήλικους αλλιώς θα έφευγαν κι αυτοί σας το υπογράφω. Η κατάσταση είναι δραματική εδώ», πρόσθεσε.

«Ασθενείς, όχι τόσο βαριά περιστατικά, που δεν μπορούμε εκείνη τη στιγμή να τους δώσουμε κάτι παραπάνω. Θα τους σώζαμε αλλά δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή. Όταν μιλάμε για τέτοια νούμερα δεν υπάρχει σύστημα υγείας που μπορεί να αντέξει.  Όταν πρέπει ο γιατρός να επιλέξει ποιον θα σώσει και ποιον θα αφήσει το σύστημα πλέον έχει ξεπεράσει τα όρια του», εξήγησε ο Γιώργος Γιούργος.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/ellinas-giatros-italia-apofasizoyme-poios-zisei

spot_img

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν ομολογεί ο Έλλην και ορθόδοξος γιατρός κ. Γιούργος τον ηλικιακό ”ρατσισμό”του ιδίου και των άλλων Ιταλών γιατρών -αν λειτουργούν όπως αυτός- και τι ελπιδοφόρα μηνύματα έδωσαν αυτός και ο ΣΚΑΙ στους Έλληνες της τρίτης ηλικίας και κυρίως τους υπερήλικες, που τώρα πια θα θέλουν ΠΜΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ιερείς ,η ,ψυχολογική υποστήριξη για όοο χρόνο θα ζήσουν ,καθώς θα ”αποφανθούν” και οι εργαζόμενοι ,ή, άνεργοι ψυχολόγοι;;;.
    Νομίζουμε ότι η πάσα αλήθεια εξυπηρετεί το κοινωνικό σύνολο;;; .
    Δεν είναι Θεοί οι γιατροί -που τώρα και δικαίως τους δώσαμε υπεραξία- αλλά ας κάνουν και αυτοί ότι παραπάνω μπορούν ,χωρίς ‘αλλη επιλογή -όπως παληά αναλόγως με την οικονομικές δυνατότητες των ασθενών- ,χωρίς να παραβαίνουν και τον ιερό όρκο του Ιπποκράτη μας.
    Ας ισχύσει και στην τωρινή περίπτωση ότι στην σοβαρή πολιτική ”πολλά γίνονται και δεν λέγονται”,γιατί οι πολλές αλήθειες και τα πολλά λόγια στην ιατρική πανικοβάλουν ασθενείς και συγγενείς τους ,που ουδέποτε είναι έτοιμοι γιαυτό.

    • Πού λέει ότι είναι ορθόδοξος; Δεν το βλέπω, όπως δεν βλέπω και κανέναν ηλικιακό, ή άλλον “ρατσισμό”. Μόλις προχθές, σού είπαν πάλι, ότι δεν προσέχεις τι διαβάζεις. Εγώ λέω ότι μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις. Η θέση των γιατρών αυτών είναι τραγική. Είναι φυσικό μπροστά στην επιλογή ποιον θα πρωτοσώσει, να ρίχνει το βάρος στους νεοτέρους. Δεν είναι δική του επιλογή, αλλά είναι η γενική πρακτική. Αυτή είναι και η επιλογή τής ίδιας τής φύσης, αυτό επιτάσσει και η λογική.

      Γράφεις και ξαναγράφεις την φράση “στην σοβαρή πολιτική ”πολλά γίνονται και δεν λέγονται”, δείχνοντας ότι δεν ξέρεις ούτε την ακριβή φράση, ούτε ποιος την είπε. Λοιπόν, η φράση έχει ως εξής: “Στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται αλλά δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται αλλά δεν λέγονται”. Ποιος την είπε; Αυτό θα μού το βρεις εσύ…

      • Μόλις τελείωσε τις ”σπαρακτικές” δηλώσεις του για την αξία της ζωής όλων όσων καταλήγουν στα νοσοκομεία ο”κοσμοκαλόγερος” με βαθιά χριστιανική αγάπη φυσικός μας αρχηγός στον αγώνα αυτό κ.Τσιόδρας,που ήταν αποστομωτική απάντηση προς τον γιατρό κ. Γιούργο και την απάνθρωπη τακτική της Ιταλίας και της Ισπανίας.
        Ελπίζω να σας άγγιξε το δάκρυ του.
        Τα άλλα κρατήστε για τον εαυτό σας ,όπως τα κράτησε και αυτός -που χωρίς προσβλητικούς χαρακτηρισμούς- έγραψε ότι λάθος διάβασα τις απόψεις του,αλλά δεν μου ανταπάντησε.
        Διώξτε την κατάκριση και το μίσος.

        • Δεν κατέκρινα. Απλώς ρώτησα και ως απάντηση έλαβα -τι άλλο;- “άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε”. Τι να περιμένεις κανείς;

          • Όλο μασημένη τροφή θέλετε .Υπάρχει και το ”ευκόλως εννοούμενα, παραλείπονται”.
            Κάτι για τον κ.,Τσιόδρα και τον ”μακελάρη” κ.Γιούργο;;;.

          • Ο καλός χριστιανός, που θέλεις να είσαι και καλά, δεν ψεύδεται, δεν επαίρεται και είναι σεμνός και ταπεινός, που έλεγε και μία ψυχή που συνεχώς λιβανίζεις. Εσύ είσαι το άκρως αντίθετον, μην αυταπατάσαι.
            Δεν άκουσα τον Τσιόρδα και ούτε μ’ ενδιαφέρει τι είπε. Ο χαρακτηρισμός, όμως, τού … ορθοδόξου (;;) ως “μακελάρη”, επιβεβαιώνει ότι δεν κατάλαβες τίποτε απ’ όσα έγραψα. Στο κάτω-κάτω τής γραφής, ο Γιούργος παίρνει εντολές, δεν αποφασίζει μόνος του.

  2. Είναι δυνατόν ο γιατρός κ.Γιούργος και κάθε γιατρός να παίρνει εντολές και από ποιον άραγε ;;;.Μήπως από τον διάβολο .
    Μη τον υποστηρίζετε, γιατί αν είσασταν γιατρός δεν θα το κάνατε ,εκτός αν παραβαίνετε γενικώς τον όρκο και την ανθρωπιά σας, παρ’ότι -όπως πολλοί- βαπτισθήκατε χριστιανός. Υγιαίνετε.

    • Ασφαλώς παίρνει εντολές από την διεύθυνση τού νοσοκομείου. Αλίμονο αν ο κάθε γιατρός κάνει ό,τι τού καπνίσει. Είναι απαράδεκτό να κατηγορείς έναν άνθρωπο, ο οποίος δίνει μάχη στο μάτι τού κυκλώνα, χωρίς να το ξέρεις, επειδή μόνο και μόνο κάνει αυτό που πρέπει. Μην βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα τι θα έκανα εγώ και ο οιοσδήποτε άλλος και ούτε έχω λόγο να υποστηρίζω κανέναν. Σού εξήγησα ότι είναι φυσικό να ρίχνουν το βάρος στους νεωτέρους. Αν δεν το καταλαβαίνεις, ή, λόγω ηλικίας, δεν θέλεις να το καταλάβεις, δεν μπορώ να σού κάνω τίποτε. Δεν έχω σκοπό να συνεχίσω αυτόν τον διάλογο, γι αυτό μην ξαναγράψεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα