Στο παρά… πέντε αναβλήθηκε η συνάντηση Τραμπ-Μερκελ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΗΤΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για αύριο συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με την Άνγκελα Μέρκελ, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Λευκός Οίκος.

 
Στο παρά... πέντε αναβλήθηκε η συνάντηση Τραμπ-Μερκελ

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, το τετ-α-τετ ακυρώθηκε λόγω της κακοκαιρίας και θα πραγματοποιηθεί τελικώς στις 17 Μαρτίου.

Διπλωματικοί κύκλοι και αναλυτές ανά τον κόσμο περίμεναν με ανυπομονησία την συνάντηση των δύο ηγετών, με αρκετούς να τονίζουν ότι επρόκειτο για μια από τις πιο δύσκολες «αποστολές» της Γερμανίδας Καγκελαρίου.

 Όπως εκτιμά ο Γιόζεφ Γιάνιγκ επικεφαλής του παραρτήματος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (ECFR) στο Βερολίνο «πότε μέχρι σήμερα οι σχέσεις των δύο χωρών δεν ήταν τόσο πολύπλοκες».

Κατά την εκτίμηση του Τζον Χάρπερ, ειδικού σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς στην Μπολόνια «η Α. Μέρκελ θα πρέπει να επιλέξει ένα εντελώς διαφορετικό δρόμο για να αποκτήσει σχέσεις με τον νέο αμερικανό πρόεδρο, διότι πρώτον είναι εντελώς διαφορετικός χαρακτήρας από τους προκατόχους του και δεύτερον δεν έχει σχεδόν καμία πολιτική εμπειρία».

Μέρκελ και Τραμπ υπό πίεση…

Μέρκελ και Τραμπ έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες κοσμοθεωρίες. Η καγκελάριος πιστεύει στο διάλογο και την συνεργασία στη διεθνή πολιτική, ενώ ο αμερικανός πρόεδρος εμφανίζεται ως ηγέτης μιας υπερδύναμης, ο οποίος δεν πιστεύει στην αποτελεσματικότητα διεθνών θεσμών και δομών. Τα κοινά στοιχεία Μέρκελ και Τραμπ είναι ελάχιστα. Κατά συνέπεια και οι δύο ειδικοί Γιάνιγκ και Χάρπερ δεν αναμένουν απτά αποτελέσματα από την πρώτη συνάντηση της καγκελαρίου με τον αμερικανό πρόεδρο στο Λευκό Οίκο.

Αφορμή για το ταξίδι της Μέρκελ είναι η προετοιμασία της συνόδου των G20 τον Ιούλιο στο Αμβούργο. Στην ατζέντα των συνομιλιών θα βρεθεί φυσικά και το μέλλον της ΕΕ. Για τον Τζον Χάρπερ θα ήταν ήδη επιτυχία της Μέρκελ αν ο Τραμπ άλλαζε τρόπο αντιμετώπισης της ΕΕ: «Αυτό που ελπίζω να προκύψει από τη συνάντηση θα είναι η καγκελάριος να πείσει τον Ντ. Τραμπ να τερματίσει τις επιθέσεις στην ΕΕ και να πάψει να υποστηρίζει με τις δηλώσεις του την Μαρίν Λεπέν».

Πηγές: Reuters, DW

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα