Στους 39 οι νεκροί από την επίθεση στην Πόλη: Οι Αμερικανοί είχαν προειδοποιήσει;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

bomba-tourkia Η επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε νυκτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης στη διάρκεια των εορτασμών για το Νέο Έτος στοίχισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους, από τους οποίους έχουν ανανωριστεί 21 και οι 15 ή 16 απ’ αυτούς είναι ξένοι, ενώ ο δράστης της επίθεσης εξακολουθεί να διαφεύγει, δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Η επίθεση προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό 69 ανθρώπων, τέσσερις από τους οποίους έχουν τραυματισθεί σοβαρά, σύμφωνα με την ίδια πηγή. «Οι έρευνες για να βρεθεί ο τρομοκράτης συνεχίζονται. Ελπίζω ότι θα συλληφθεί σύντομα», πρόσθεσε ο Tούρκος υπουργός.

Οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει, πάντως, για τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, όπως δήλωσε νωρίτερα ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου. Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει πως υπήρχαν σχέδια για τη διάπραξη τρομοκρατικών επιθέσεων στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ο Μεμέτ Κοτζαρσλάν, ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου Reina, όπου τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα διαπράχθηκε η επίθεση η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 39 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους, τουλάχιστον, 69.

«Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο τρομοκρατικής ενέργειας. Επιβλήθηκαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας εδώ και 7-10 μέρες πριν. Και λοιπόν; Έγινε», είπε ο Κοτζαρσλάν στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Hürriyet. Σύμφωνα με την έκδοση της Χουριέτ στο Διαδίκτυο, ο δράστης της επίθεσης χρησιμοποίησε ημιαυτόματο τουφέκι Καλάσνικοφ.

Καταδίκη από Λευκό Οίκο

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε σήμερα τη «φρικτή» επίθεση σε νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 35 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 40 καθώς γιόρταζαν την έλευση της νέας χρονιάς. «Οι ΗΠΑ καταδικάζουν με τους πιο έντονους όρους τη φρικτή τρομοκρατική επίθεση εναντίον ενός νυχτερινού κέντρου διασκέδασης στην Κωνσταντινούπολη», τόνισε ο Νεντ Πράις, ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας. «Οι ωμότητες αυτού του είδους, που διαπράττονται εναντίον αθώων, οι οποίοι πήγαν να γιορτάσουν το Νέο Έτος, υπογραμμίζουν τη βαρβαρότητα των δραστών», πρόσθεσε ο ίδιος.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την πολύνεκρη επίθεση σε νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης κι έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του να προσφέρει βοήθεια στις τουρκικές αρχές, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Ο πρόεδρος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τις ζωές αθώων που χάθηκαν κι έδωσε οδηγίες στην ομάδα του να προσφέρει όποια βοήθεια απαιτείται στις τουρκικές αρχές και να συνεχίσει να τον ενημερώνει», κατά την ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

Συλληπητήρια ΕΕ

Η επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Φεντερίκα Μογκερίνι, εξέφρασε σήμερα τα συλλυπητήριά της για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη και τόνισε ότι οι προσπάθειες αποτροπής τέτοιων τραγωδιών θα συνεχιστούν.

«Το 2017 ξεκινά με μια επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. Οι σκέψεις μας βρίσκονται στα θύματα και τους αγαπημένους τους. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την πρόληψη αυτών των τραγωδιών», έγραψε η Μογκερίνι στον λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Συλληπητήρια και στήριξη ΝΑΤΟ

Ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις αρχές και στον λαό της Τουρκίας για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. «Τραγική αρχή για το 2017 στην Κωνσταντινούπολη. Οι σκέψεις μου βρίσκονται σε όσους τραυματίστηκαν στην επίθεση εναντίον ανθρώπων που γιόρταζαν τον ερχομό του Νέου Έτους και στον τουρκικό λαό», έγραψε ο Στόλτενμπεργκ σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Καταδίκη από Ελλάδα

“Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βάρβαρη πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε σε νυκτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης.Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον τουρκικό λαό και απευθύνουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες”, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

http://mignatiou.com/2016/12/o-tromos-den-efige-pote-apo-tin-poli-gnorizan-i-amerikani-35-nekri-40-travmaties/ 01/01/2017 07:23 ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters Κωνσταντινούπολη
Πηγή: Στους 39 οι νεκροί από την επίθεση στην Πόλη: Οι Αμερικανοί είχαν προειδοποιήσει; http://mignatiou.com/2017/01/stous-39-i-nekri-apo-tin-epithesi-stin-poli-i-amerikani-ichan-proidopiisi/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα