Στοκχόλμη: Παγιδευμένο με εκρηκτικά ήταν το φορτηγό – υπό κράτηση ένας άνδρας για την επίθεση

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Παγιδευμένο με εκρηκτικά ήταν σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το φορτηγό που προκάλεσε την αιματηρή επίθεση στη Στοκχόλμη το μεσημέρι της Παρασκευής. Για το «χτύπημα» τέθηκε σήμερα υπό κράτηση ένας άνδρας, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για «ανθρωποκτονίες τρομοκρατικού χαρακτήρα».

Πρόκειται για τον άνδρα που συνελήφθη χθες βράδυ στη Μάρστα, περιοχή βόρεια της Στοκχόλμης και φέρεται να είναι ένας 39χρονος Ουζμπέκος, υποστηρικτής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με την εφημερίδα Aftonbladet. Εικάζεται μάλιστα ότι ο άνδρας αυτός ήταν που οδήγησε το φορτηγό πάνω σε δεκάδες ανθρώπους που έκαναν την ώρα εκείνη τη βόλτα τους σε κεντρικό δρόμο της σουηδικής πρωτεύουσας.

Ένας ακόμη άνδρας συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής σε προάστιο της πρωτεύουσας. Αστυνομικές πηγές τις οποίες επικαλείται το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο SVT έκαναν λόγο για πιθανή «σχέση» μεταξύ των δύο ανδρών.

«Ο τρόμος έπληξε την καρδιά της πόλης»

Ένα όχημα άρχισε να κινείται με μεγάλη ταχύτητα στο κέντρο μιας μεγάλης πόλης, χτυπώντας περαστικούς και αφήνοντας πίσω του ακρωτηριασμένα πτώματα: η επίθεση θυμίζει τον επιχειρησιακό τρόπο των επιθέσεων στη Νίκαια της νότιας Γαλλίας, στο Βερολίνο και στο Λονδίνο, τρεις επιθέσεις την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

«Ο τρόμος έπληξε την καρδιά της πόλης», είναι ο τίτλος σήμερα της εφημερίδας Dagens Nyheter, η οποία δημοσιεύει τη φωτογραφία του φορτηγού που κατέληξε πάνω στη βιτρίνα μεγάλου καταστήματος, μετά τη φονική του πορεία. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η αστυνομία απομάκρυνε το φορτηγό από το σημείο της τραγωδίας. Ο τελευταίος απολογισμός των θυμάτων, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, είναι 4 νεκροί και 15 τραυματίες, μεταξύ τους αρκετά παιδιά. Εννέα τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

«Η Σουηδία δέχθηκε επίθεση», δήλωσε ο πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν. «’Όλα δείχνουν επίθεση», πρόσθεσε. Ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών επέστρεψε εσπευσμένα στη Στοκχόλμη και κατέθεσε το βράδυ ένα μπουκέτο από κόκκινα τριαντάφυλλα κοντά στο σημείο της τραγωδίας.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων και κάλεσε τους συμπατριώτες του να μην ενδώσουν στον φόβο. «Οι τρομοκράτες θέλουν να μας φοβίσουν, να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας, να μας εμποδίσουν να ζούμε κανονικά, όμως εμείς δεν θα το κάνουμε. Οι τρομοκράτες δεν θα μπορέσουν ποτέ να νικήσουν τη Σουηδία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,REUTERS

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα