Στη «μαύρη λίστα» ο Βενιζέλος

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Υπάρχουν δεκαετίες στις οποίες τίποτα δεν συμβαίνει και υπάρχουν εβδομάδες στις οποίες συμβαίνουν δεκαετίες», είχε πει ο Λένιν, και κάπως έτσι φαίνονται όσα συνέβησαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καθώς τα γεγονότα έτρεξαν με ταχύτατο ρυθμό και δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω. Λέω να σας πω αρχικά για την… ανάποδη πλευρά στη σχέση Βενιζέλου – Μητσοτάκη. Την άποψη του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ και την κόντρα που ακολούθησε με τον Γ. Γεραπετρίτη θα την έχετε σίγουρα υπ’ όψιν. Αυτό που δεν έχει γίνει επισήμως γνωστό είναι η άποψη του ιδίου του Μητσοτάκη έναντι της σφοδρής επίθεσης που του έκανε ο Βενιζέλος. Θα σας την πω με απλά λόγια: Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι πλέον στη «μαύρη λίστα» του Μαξίμου και οι –όποιοι– δεσμοί έχουν κοπεί οριστικά.

Μία λέξη

Οι σχέσεις με τον κεντρώο χώρο είναι, πάντως, ευρύτερα ένα θέμα που θα απασχολήσει την κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, διότι αυτές περιπλέκονται. Για παράδειγμα, κάτι που πέρασε στα ψιλά ήταν μια ανάρτηση του Γιάννη Μανιάτη προ τριών ημερών, που, ενώ ήταν γενικού περιεχομένου, εμπεριείχε αποστάσεις από την κυβέρνηση με μία λέξη· χαρακτήριζε «παράνομες» τις παρακολουθήσεις, σε αντίθεση με την κυβερνητική γραμμή που τις χαρακτήρισε «νόμιμες» αλλά «πολιτικά λάθος».

Γκάλοπ και οικονομία

Ο Μητσοτάκης, ωστόσο, δεν είναι από εκείνους που καταθέτουν τα όπλα και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αφήσει τον κεντρώο – εκσυγχρονιστικό χώρο έρμαιο σε άλλους πολιτικούς σχηματισμούς, αφού έχει δουλέψει πολύ για να τον κερδίσει. Οι επόμενες κινήσεις θα έχουν, όπως λένε οι πληροφορίες από το Μαξίμου, επίκεντρο την οικονομία, ενώ πολλά θα εξαρτηθούν και από το τι θα δείξουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις, στα τέλη Αυγούστου, για τον αντίκτυπο των υποκλοπών στην κοινωνία.

Αντίποινα από το 2015

Κλείνω για σήμερα με τη σφοδρή και προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη –χωρίς πάντως να τον κατονομάσει– που έκανε ο πρώην ΠτΔ, Προκόπης Παυλόπουλος, σε ομιλία που πραγματοποίησε στο Κομμένο της Αρτας, στην τελετή μνήμης των 317 θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας κατά την εγκληματική επιδρομή της 16ης Αυγούστου 1943. Εκεί βρήκε ευκαιρία και αναφέρθηκε στην τρέχουσα επικαιρότητα, σημειώνοντας πως η ευθύνη στο θέμα των υποκλοπών δεν μπορεί να μετατίθεται, καθώς «είναι αντικειμενική», δείχνοντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Οι πιο μυημένοι θυμήθηκαν πως το 2015 ο νυν πρωθυπουργός είχε καταψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Παυλόπουλο, λέγοντας πως δεν τον θεωρεί κατάλληλο για τη θέση, κάτι που ο πρώην ΠτΔ δεν ξέχασε ποτέ.

Καυημερινή

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα