Στην Κύπρο εκτάκτως ο Δένδιας -«Τρέχουν» οι εξελίξεις μετά την επίσκεψη Πομπέο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ06|10|2019 | 20:30


Η επίσκεψη Πομπέο φαίνεται ότι διαδραμάτισε καίριο ρόλο για το ταξίδι του κ. Δένδια στην Κύπρο / Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Κύπρο θα επισκεφθεί εκτάκτως σήμερα, Δευτέρα, ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας για να έχει επαφές με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά και με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Οπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Δένδιας μεταβαίνει στην Κύπρο με μοναδικό στόχο τον συντονισμό Αθηνών και Λευκωσίας εν όψει του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις 14 Οκτωβρίου.

Στην ατζέντα του Συμβουλίου, υπενθυμίζεται, θα βρεθεί ψηλά το θέμα των συνεχιζόμενων παράνομων τουρκικών γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με το κυπριακό SigmaLive, ο Ελληνας ΥΠΕΞ αναμένεται να μεταφέρει τόσο στον Κύπριο ομόλογό του όσο και στον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη όσα ειπώθηκαν πίσω από κλειστές πόρτες, κατά την παρουσία του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο στην Αθήνα.

Κατά τις ίδιες πηγές, το περιεχόμενο των διαβουλεύσεων ανάμεσα στα διπλωματικά επιτελεία Ελλάδας και ΗΠΑ -στο πλαίσιο της επίσκεψης Πομπέο στην Αθήνα- ήταν τέτοιας φύσεως ώστε κρίθηκε απαραίτητη η έκτακτη επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Κύπρο.

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από το ελληνικό ΥΠΕΞ για το ταξίδι του Νίκου Δένδια στην Κύπρο. Την Τρίτη, υπενθυμίζεται, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Κάιρο για την τριμερή Αιγύπτου, Ελλάδας και Κύπρου.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/stin-kypro-metabainei-ektaktos-ypex-nikos-dendias

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα