Σταύρος Θεοδωράκης: Αποχωρώ από τη Βουλή πολιτικά ηττημένος, αλλά υπερήφανος

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Την τελευταία του ομιλία έκανε από το βήμα της Βουλής ο Σταύρος Θεοδωράκης, ανακοινώνοντας ότι αποχωρεί από την πολιτική και από την ηγεσία του Ποταμιού.

«Σκοπός της ζωής είναι να ηττάσαι από ολοένα και μεγαλύτερα πράγματα. Αποχαιρετώ την πολιτική, πολιτικά  ηττημένος, ανθρώπινα  θλιμμένος αλλά τελικά περήφανος για την προσφορά του Ποταμιού στην πατρίδα και την κοινωνία  και αισιόδοξος ότι ο σπόρος που ρίξαμε  θα φυτρώσει ξανά», είπε.

Ο κ. Θεοδωράκης  αναφέρθηκε στην στάση του Ποταμιού να μείνει στη Βουλή και να ψηφίσει τους Κώδικες, λέγοντας πως αυτή ήταν η τελευταία θετική συνεισφορά του στην χώρα.

«Οι κώδικες ήταν ένα βήμα θετικό και αναγκαίο.Και αυτή η επιβεβλημένη θεσμική μεταρρύθμιση παραλίγο να συνθλίβει στις συμπληγάδες του κομματισμού. Είμαι περήφανος για την τελευταία πράξη της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού που έμεινε στη Βουλή και ψήφισε τους κώδικες. Κρατώ ως παρακαταθήκη τα ενθουσιώδη, θετικά σχόλια των λειτουργών της δικαιοσύνης.»

Μάλιστα ο κ. Θεοδωράκης σχολίασε και το γεγονός ότι στην ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου για την ψήφιση των Κωδίκων παραβρέθηκε μόνο ένας από τους 19 βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής για να τον χειροκροτήσει, γιατό οι άλλοι  φοβήθηκαν όπως είπε,  μήπως συνδεθούν με τον  αποδιοπομπαίο της αρχηγού.

«Υπέρ της ψήφισης των κωδίκων τακτική και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο οποίος έκανε χθες την τελευταία του ομιλία στο κοινοβούλιο με παρόντα μόνο ένα βουλευτή από τους 19 που έχει το κόμμα του, από τους 19 από τον χειροκροτούσαν μέχρι χθες. Μη μας πιάσουν σε καμιά φωτογραφία να χειροκροτούμε τον αποδιοπομπαίο της αρχηγού. Τι  ντροπή, τι ντροπή.»

Θεοδωράκης: Αρνούμαι να μεταπηδήσω σε άλλη κομματική βάρκα.
« Όπως είχα πει οι μεταπηδήσεις σε άλλη κομματική βάρκα ή μάλλον μαούνα στο δικό μου αξιακό σύστημα ισοδυναμεί με προδοσία, μασκαραλίκια δεν χωρούν στη δική μου ζωή. Αποχωρώ από τη δουλειά και παραιτούμαι από την ηγεσία του κινήματος που ίδρυσα αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την ήττα στις ευρωεκλογές»

Τον Σταύρο Θεοδωράκη χειροκρότησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονταν μέσα στην ολομέλεια ενώ ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης που τον διαδέχτηκε στο βήμα μίλησε με θετικά λόγια για εκείνον.

«Παρά το γεγονός ότι έχουμε συγκρουστεί πολιτικά πολύ έντονα, η αναγνώριση από μέρους του της ήττας  που δέχτηκε το κόμμα του και η αποχώρηση συνιστά πολιτικό θάρρος το οποίο οφείλουμε να αναγνωρίσουμε. Παρά τις διαφορές και τις έντονες συγκρούσεις που είχαμε στη διάρκεια αυτών των τεσσάρων χρονών», είπε ο κ. Πολάκης.
Πηγή: iefimerida.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τι να γραψεις για ενα ηττημενο πολιτικα και θλιμενο ανθρωπο κ. Σταυρο Θεοδωρακη, οταν ”αδει το κυκνειο ασμα του ”στην Ελληνικη Βουλη.
    Εγκαρδια ευχη να ειναι γερος .
    Ευτυχως δεν αναφερθηκε στην ”χειρα βοηθειας” ,που εδωσε στον ΤσιπροΣυριζα κατα την ψηφιση της κυρωσεως της Συμφωνιας των Πρεσπων , βοηθεια η οποια τον ”απεκοψε” απο τους οποιους φιλελευθερους ψηφοφορους του στην Βορειο Ελλαδα.
    Ο,τι και να λεμε-γραφουμε το ΠΟΤΑΜΙ ηταν φιλα προσκειμενο στον ΤσιπροΣυριζα μεχρι και την σημερινη ημερα , που αντικατεστησε τον Προεδρο της Βουλης στην χειροτερη συνεδριαση της ο αντιπροεδρος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ κ. Μαυρωτάς , πανεπιστημιακος δασκαλος στο Μετσοβειο Πολυτεχνειο, για να περασουν οι ” Δεληγιαννικου τυπου”-καπου 15 – τροπολογιες σε ασχετο νομοσχεδιο για το Ιδρυμα Σταυρος Νιαρχος , στο οποιο πρεπει στο εξης να τις αναζητουν οσοι ευεργετηθηκαν απ’αυτες (ΣΕΚΑΠ -Σαββιδης, καθαριστριες κλπ).
    ΜΠΡΑΒΟΟΟ ,που θα αναφωνουσε και ο γνωστος δημοσιογραφος κ. Δημητρης Καμπουρακης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα