Δρ Δημήτρης Σταθακόπουλος , σχολιάζει το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης που έγινε στην Τουρκία και δίνει πρωτιά στον Ερντογάν. Όπως εξηγεί αυτή η πρόβλεψη έχει σημασία για τη στάση που θα τηρήσει ο Τούρκος πρόεδρος στα ελληνοτουρκικά.

Γράφει ο κ.Σταθακόπουλος:

Όπως είχα εξηγήσει ήδη από το καλοκαίρι σε συνεντεύξεις και τελευταία φορά αρχές Οκτωβρίου, το σημείο καμπής που θα μπορούσα να πιθανολογήσω τι μέλλει γενέσθαι με τα Ελληνοτουρκικά , θα ήταν η ανακοίνωση του ονόματος του αντιπάλου του Τούρκου Προέδρου ( δεν έχουμε ακόμα το ισχυρό αντίπαλο δέος) ή/και η μεταστροφή του προεκλογικού κλίματος υπέρ του .

Εφόσον λοιπόν έχουμε την 1η δημοσκόπηση που τον φέρνει εκ νέου νικητή και συνεχίσει έτσι, με τον ” αέρα παράστασης νίκης” , ΑΥΤΟ ΣΗΝΑΙΝΕΙ : πως θα στραφεί στο εσωτερικό του , θα διατηρήσει μόνο τη σκληρή ρητορική κατά της χώρας μας , θα κάνει στρατηγικές αναίμακτες κινήσεις εργαλειοποίησης ( προσφύγων/ μεταναστών – συμφωνιών – παραβιάσεων- ερευνητικών πλοίων κλπ) , απομακρυνόμενος από το σενάριο της ένοπλης σύγκρουσης που θα τον έκανε να ενεργοποιήσει το άρθρο έκτακτης ανάγκης και παράτασης της θητείας του , σύμφωνα με το Τουρκικό Σύνταγμα.

* Αν κερδίσει τις εκλογές και τι θα κάνει μετά τις 29.10.2023 ( φιέστες 100 χρόνων τουρκικής Δημοκρατίας ) κατά της χώρας μας , θα το αξιολογήσουμε τότε.

https://www.militaire.gr/ellinotourkika-stathakopoulos-dimoskopisi/