Σοβαρό επεισόδιο στην Μαύρη Θάλασσα: Ρωσικά πολεμικά εγκλώβισαν πλοία του ΝΑΤΟ – Στο στόχαστρο και η ΤΠΚ «Ρίτσος» (Ρ71)

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Σοβαρό επεισόδιο στην Μαύρη Θάλασσα καθώς ρωσικά πολεμικά πλοία και αεροσκάφη εγκλώβισαν πλοία του ΝΑΤΟ με την ΤΠΚ “Ρίτσος” (P-71) να βρίσκεται και αυτή στο στόχαστρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας ρωσικά πολεμικά πλοία εισήλθαν στην Μαύρη Θάλασσα για την διεξαγωγή ναυτικών ασκήσεων την ώρα που είναι σε εξέλιξη η Νατοϊκή άσκηση “Θαλάσσια Ασπίδα 2019”  και “εξασκήθηκαν σε ρεαλιστικές συνθήκες μάχης χάρη στην νατοϊκή άσκηση” όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

“Τα πολεμικά πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας απέπλευσαν από την βάση τους, προκειμένου να ενταχθούν στο ναυτικό σχηματισμό των άλλων ρωσικών ναυτικών μονάδων που βρίσκονται στην ίδια θαλάσσια περιοχή.

Η ανάπτυξη των ρωσικών πολεμικών πλοίων έγινε σε προαποφασισμένες περιοχές, προκειμένου να ελέγχουν και να εποπτεύουν την κατάσταση, στον βυθό, την επιφάνεια, αλλά και τον αέρα.

Στην ρωσική στρατιωτική κινητοποίηση συμμετέχουν το ρωσικό ιπτάμενο ραντάρ Α-50, μαχητικά Su-27SM και Su-30 μαζί με στρατηγικά βομβαρδιστικά. (σσ έδωσαν και βίντεο στη δημοσιότητα με στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160 μαζί με μαχητικά Su-27 να πετούν πάνω από την Κριμαία εν μέσω σφοδρής βροχής)

Σε ετοιμότητα είναι η Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια ενώ ενεργοποιήθηκαν οι αντιπλοϊκοί πύραυλοι Bal και Bastion.

Περίπου 50 μαχητικά και ελικόπτερα συμμετέχουν στην στρατιωτική άσκηση ενώ τα ιπτάμενα ραντάρ που περιπολούν εδώ και 5 ώρες μετέδωσαν 20 στόχους στα ρωσικά αεροσκάφη Su-27SM και Su-30 (σσ 20 είναι και τα πλοία το ΝΑΤΟ).

Αυτό γίνεται λόγω της άσκησης του ΝΑΤΟ ” Sea Shield 2019″ που μας πρόσφερε την δυνατότητα να ασκηθεί(!) ο Στόλος Μαύρης Θάλασσας σε ρεαλιστικό επίπεδο μάχης” αναφέρει το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Νωρίτερα, το ρωσικό Ναυτικό πραγματοποίησε και βολές πυραύλων. Οι  κορβέτες “Ivanovets” και “R-60” πραγματοποίησαν ασκήσεις, εκτοξεύοντας υπερηχητικούς πυραύλους “Moskit” σε στόχους επιφάνειας, σε απόσταση 30 ναυτικών μιλίων.

Ο Ρώσος αναπληρωτής ΥΠΕΞ, Alexander Grushko, ανέφερε νωρίτερα ότι οι αυξημένες δραστηριότητες του ΝΑΤΟ στην Μαύρη Θάλασσα περιέχουν ρίσκα για την ασφάλεια της περιοχής.

“Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, οποιαδήποτε προσπάθεια του ΝΑΤΟ στην Μαύρη Θάλλασα είναι ανόητη από στρατιωτική άποψη.

Δεν θα ενισχύσουν ούτε την ασφάλεια της περιοχής ή το ίδιο το ΝΑΤΟ αλλά δημιουργούν επιπλέον στρατιωτικά ρίσκα.

Η Ρωσία είναι έτοιμη για οποιεσδήποτε προκλήσεις στην στρατιωτική ασφάλεια στην Μαύρη Θάλλασα και θα λάβει επιπλέον αμυντικά μέτρα αν αυτό είναι απαραίτητο” ανέφερε ο Grushko .

Να σημειώσουμε ότι το παρών στο πέρας της νατοϊκής άσκησης έδωσαν ο Πρόεδρος της Ρουμανίας και ο Στρατηγός Ciuca με την επίσκεψη τους στα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ

Να επισημάνουμε ότι στην άσκηση «SeaShield-2019″ συμμετείχε και η ελληνική ΤΠΚ ΡΙΤΣΟΣ (P-71) .

Την άσκηση επιβλέπουν στρατιωτικοί εκπρόσωποι από Γεωργία και Ουκρανία.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ναυτική άσκηση του είδους της, με τη συμμετοχή 2.200 στρατιωτών και 20 πολεμικών πλοίων από Ρουμανία, Βουλγαρία, Καναδά, Ελλάδα, Τουρκία, ΗΠΑ και Ολλανδία.

Στο πλαίσιο της άσκησης, που αποτελεί προσομοίωση πολέμου, εκτελέστηκαν σύμφωνα με την ενημέρωση, «κοινές διαδικασίες μάχης» ενάντια στις «απειλές που αναδύονται» στη Μαύρη Θάλασσα, λόγω της «απαράδεκτης συμπεριφοράς» της Ρωσίας στην περιοχή, όπως είχε δηλώσει προ ημερών η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ Κέι Χάτσκινσον.


Ενσωματωμένο βίντεο

Canadian Armed Forces Operations

@CFOperations

Until April 17th, is sailing the Black Sea as part of Standing NATO Maritime Group Two (SNMG2) on .

We’re conducting a variety of maritime situational awareness patrols and interoperability exercises with other navies 🌊 @NATO_MARCOM

41 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Ενσωματωμένο βίντεο

Телеканал “Звезда”@zvezdanews

Под крылом «Белого лебедя»: звено Су-27СМ военно-морской авиации Черноморского флота сопроводило ракетоносец Ту-160 в небе над Черным морем: https://tvzvezda.ru/news/forces/content/20194121144-pZUCz.html 

54 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Ενσωματωμένο βίντεο

Минобороны России

@mod_russia

Кадры взлетов и посадок экипажей оперативно-тактической авиации в рамках контрольной проверки подразделений 4-й армии и Южного военного округа совместно с силами Черноморского флота https://s.mil.ru/2IelEix 

75 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

pronews.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα