Σοβαρή καταγγελία: Ο πρόεδρος της Αλβανίας απαίτησε να κατέβει η σημαία της Ελλάδας σε μειονοτικό δήμο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Ο πρόεδρος της Αλβανίας/Ap Photos

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο πρώην πρόεδρος του κόμματος «Ομόνοια» Λεωνίδας Παππάς, λίγες ώρες πριν την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα μειονοτικά χωριά της Αλβανίας.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Παππάς, καταγγέλλει πως ο πρόεδρος της Αλβανίας Μπαϊράμ Μπεγκάι, απαίτησε να κατέβει η ελληνική σημαία από τον μειονοτικό δήμο της Φοινίκης.

Η ανάρτηση του Λεωνίδα Παππά:

 

Εξέλαβα ως τιμητική την πρόσκληση από τον Πρόεδρο της Αλβανικής Δημοκρατίας να συμμετέχω σε γεύμα που θα παρέθετε ο ίδιος σήμερα το μεσημέρι με διανοούμενους (εντός η εκτός εισαγωγικών) της Ελληνικής Μειονότητας.

Τελικά αρνήθηκα να συμμετέχω γιατί θεωρώ προσβλητική την συμπεριφορά του απέναντι στην πιο νομοταγή κοινότητα αυτής της χώρας.

Το πρωτόκολλο της επίσκεψης του Π.τ.Δ Bajram Bekaj προέβλεπε τα ακόλουθα:

  1. Επίσκεψη στο Δημαρχείο Φοινίκης
  2. Επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Πάρκο της Φοινίκης
  3. Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο των  Τεσσάρων Μαρτύρων της Δημοκρατίας στην πλατεία του Αλύκου- αναγνωρισμένοι με Προεδρικό Διάταγμα (1994)
  4. Γεύμα με διανοούμενους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας

Η Προεδρική ακολουθία , παράκαμψε την επίσκεψη στο δημαρχείο, χωρίς να δοθούν επίσημα εξηγήσεις αλλά όπως μας μεταφέρθηκε ο Πρόεδρος απαίτησε να αφαιρεθεί η Ελληνική Σημαία που είναι πάντα αναρτημένη στο κτήριο του δημαρχείου μαζί με την Αλβανική καθώς είναι από τους αναγνωρισμένους δήμους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Κάτοικοι του χωριού Αλύκου και μαθητές του σχολείου με παραδοσιακές ενδυμασίες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία για να υποδεχθούν τον Πρόεδρο. Κάποια στιγμή είδαμε με έκπληξη την Δημοτική Αστυνομία να αφαιρεί την αλβανική και ελληνική σημαία από το μνημείο. Όπως ήταν αναμενόμενο αυτό προκάλεσε αναβρασμό στους παραβρισκόμενους. Οι γονείς πήραν τα παιδιά τους αρνούμενοι να τιμήσουν έναν πρόεδρο που δεν σέβεται τα αναγνωρισμένα από το ίδιο το αλβανικό κράτος σύμβολα μας.

Στο άγριο πολιτικό κλίμα της Αλβανίας η Εθνική Ελληνική Μειονότητα ήταν και παραμένει υπόδειγμα νομιμότητας. Δεν ανέχεται όμως να προσβάλλονται τα δικά της σύμβολά και κεκτημένα όπως αυτά απορρέουν από το Σύνταγμα της χώρας, τη Σύμβαση Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης και άλλες Διεθνείς Συμβάσεις.

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η Αλβανία δεν είναι “κανονικό” κράτος. Οι Αλβανοί ως εισαγώμενοι καυκάσιοι δεν καταλαβαίνουν από πρωτόκολλα και διπλωματία. Είναι άγρια φιλοπόλεμη φυλή.
    Και ας μην ξεχνάμε οι Αλβανοί είναι αχάριστοι και μπαμπέσηδες. Αυτό το γνωρίζουν και οι πέτρες στην Ελλάδα.
    Ουδείς αχαριστότερος εκ του ευεργετηθέντος.
    Ο Μητσοτάκης και ο Δένδιας πολύ τους χαϊδεύουν. Οι Αλβανοί δεν θα γίνουν ποτέ Ευρωπαίοι πολίτες για αυτό τα βρίσκουν με τους αδελφούς τους Τούρκους.

  2. Αν η Ελλάδα είχε πολιτικούς σοβαρούς και όχι τής πλάκας και τής κομματικής λοβιτούρας, με τα κομματόσκυλα να χειροκροτούν, θα είχε ζητήσει από τον ΟΗΕ την ενεργοποίηση τού Πρωτοκόλλου τής Κερκύρας 1914 και απαιτήσει από την Αλβανία να σταματήσει την πολιτισμική (και όχι μόνο) γενοκτονία τής εκεί ελληνικής μειονότητος, θέτοντας casus belli εν ανάγκη. Επιπλέον θα είχε ήδη προβεί σε μαζικές απελάσεις Αλβανών από την Ελλάδα (αυτό το τρέμουν τα Τίρανα, διότι δεν ξέρουν τι να τούς κάμουν) και θα στήριζε την Σερβία.

    Η Ελλάδα έχει χάσει κάθε έννοια σοβαρότητος, γι αυτό δεν την υπολογίζει κανείς, ούτε την παίρνει στα σοβαρά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα