Σκόπια: Ο Αλί Αχμέτι δήλωσε ότι πιθανόν η χώρα θα κινηθεί σε νέες εκλογές

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ali

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο επικεφαλής του αλβανικού κόμματος «Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση»- DUI, Αλί Αχμέτι, δήλωσε ότι η χώρα θα κινηθεί σε νέες εκλογές εάν δεν γίνει αποδεκτή από τα σλαβικά κόμματα η κοινή πλατφόρμα των αλβανικών κομμάτων.

Σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή «Click Plus» ο ηγέτης του DUI ανέφερε με σαφήνεια ότι εάν τα αιτήματα των αλβανικών κομμάτων δεν γίνουν αποδεκτά και από τα δύο μεγάλα σλαβικά κόμματα των Σκοπίων, τότε η χώρα θα προχωρήσει σε νέες εκλογές.

«Γιατί όχι; Φυσικά και θα πάμε σε νέες εκλογές εάν απορριφθούν οι προτάσεις που έχουμε καθορίσει στην κοινή πλατφόρμα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής του σλαβικού κόμματος VMRO DPMNE, Νίκολα Γκρούεφσκι, δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει κράτος με δύο επίσημες γλώσσες (σλαβικά και αλβανικά). «Το DUI γνωρίζει τις θέσεις μας», είπε ο Γκρούεφσκι.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και υποψήφιος για την προεδρία της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης- SDSM, Λιούμπομιρ Φερσκόφσκι, περιέγραψε την κοινή πλατφόρμα  ως μια μεγάλη απογοητευτική κίνηση.

«Δεν ξέρω ποιος την έχει γράψει, ποιος βοήθησε σε αυτή και ποιος την ανέπτυξε, αλλά αυτό έγγραφο, αντικειμενικά, βοηθά μόνο το VMRO DPMNE και τον Νίκολα Γκρούεφσκι, αλλά και το DUIτου Αλί Αχμέτι, να αναδιατάξουμε τις θέσεις τους που είχαν κατακριθεί.  Ενώ τους Αλβανούς των Σκοπίων δεν τους βοηθάει καθόλου (σε τίποτε)»,  είπε ο Φερσκόφσκι.

http://www.echedoros-a.gr

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα