Σκόπια: Η Φεντερίκα Μογκερίνι απαίτησε από τον Ιβάνοφ να δώσει εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Ύπατος Εκπρόσωπος της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι, επισκέφθηκε σήμερα τα Σκόπια.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του κρατιδίου, Γκιόργκε Ιβάνοφ, δήλωσε ότι πρέπει να αναθεωρήσει την απόφασή του και να δώσει εντολή για σχηματισμό νέας κυβέρνησης στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία, όπως απαιτεί το σύνταγμα της χώρας.

Στις δηλώσεις επεσήμανε τα εξής:

»Τα κόμματα τα οποία διακατέχονται από εμπρηστική ρητορική μπορεί να οδηγήσουν τη χώρα σε πολιτικές και εθνοτικές συγκρούσεις.

»Οι πολιτικοί παράγοντες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα Σκόπια είναι ένα πολυεθνικό κράτος και πρέπει να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα όλων.

Για όσους με γνωρίζουν, είμαι η κύρια υποστηρίκτρια  της ένταξης της περιοχής στις δομές της ΕΕ. Οι πολιτικοί πρέπει να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης γρήγορα.

Η κατάσταση είναι περίπλοκη. Πιστεύω ότι είναι πιθανό ότι μπορεί να επιτευχθεί πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και να ξεπερασθεί αυτή η θεσμική κρίση.

Η FYROM είναι μια περίπλοκη χώρα σε μια περίπλοκη περιοχή, έτσι ελπίζω ότι το συντομότερο δυνατόν να βγει από την κρίση.

Η ένταξη της χώρας θα πρέπει να συνεχισθεί. Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει την ανησυχία ότι η χώρα δεν προχωρά στις μεταρρυθμίσεις.

Μόλις γυρίσω στις Βρυξέλλες θα ενημερώσω όλους τους εκπροσώπους των χωρών μελών της ΕΕ, σχετικά με την κατάσταση που είδα στη χώρα», δήλωσε η Μογκερίνι. (zhurnal.mk)

Σημειώνεται ότι αργότερα η Φεντερίκα Μογκερίνι συναντήθηκε με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, τόσο των σλαβικών, όσο και των αλβανικών.

http://www.echedoros-a.gr

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα