Σκόπια- Ειδική Εισαγγελία: Ο Γκρούεφσκι ύποπτος για ξέπλυμα χρήματος, κατάχρηση εξουσίας, παράνομη χρηματοδότηση

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Ζητείται και το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του κόμματος του,VMRO-DPMNE

 

Η Ειδικός Εισαγγελέας ζητά το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του VMRO-DPMNE,  και  θέτει ζήτημα για τον πρώην πρωθυπουργό, Νίκολα Γκρούεφσκι, με την υποψία της παράνομης χρηματοδότησης, του ξεπλύματος χρήματος και της κατάχρησης εξουσίας.

Σύμφωνα με την «Voice of America» στη Σλαβο-σκοπιανή γλώσσα, σε δύο από τις τρεις νέες μελέτες προκύπτει ως κύριος ύποπτος ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός του VMRO-DPMNE, Νίκολα Γκρούεφσκι.

Η πρώτη έρευνα αναφέρεται στην περίοδο 2009-2015 και σημειώνεται η παράνομη χρηματοδότηση του VMRO-DPMNE, με κύριο ύποπτο τον Νίκολα Γκρούεφσκι καθώς και άλλα 13 ανώτερα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, των οποίων τα ονόματα δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, λόγω συνέχισης της έρευνας.

Η πρώτη εκτίμηση της παράνομης χρηματοδότησης ανέρχεται στα 4,9 εκατ. ευρώ. Η ειδική Εισαγγελέας διατύπωσε τη θέση ότι τα χρήματα συγκεντρώθηκαν από δωρεές κατά παράβαση του νόμου, δεν αποδόθηκαν στο κράτος αλλά κατέληξαν σε αγορές ακινήτων, ξενοδοχείων και εστιατορίων για ιδιωτικούς σκοπούς.

Η δεύτερη έρευνα αναφέρεται στην κατασκευή των οδικών αξόνων Κίτσεβο-Οχρίδας και Μιλαντνίνοφτσι- Στιπ που είχε κερδηθεί από μια κινεζική εταιρεία και όπου η ζημιά που προκλήθηκε στο δημόσιο ανέρχεται στα 155 εκατ. ευρώ. Στην υπερτίμηση αυτή συνδέονται άμεσα ο Νίκολα Γκρούεφσκι, Βλαντίμιρ Πεσέφσκι – τότε αναπληρωτής πρωθυπουργός- και ο υπουργός Μεταφορών Μίλε Γιανακιέσκι.

Η τρίτη έρευνα αναφέρεται στην κατασκευή τριών βιλών στο χωριό Ζελενίκοβο, έξω από την πόλη των Σκοπίων. Στην υπόθεση αυτή είναι ο τέως πρωθυπουργός και συγγενικά μέλη.

Σχετικές αναφορές για όλα αυτά έχουν κάνει δεκάδες ΜΜΕ του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, όπως : «24Vesti», “Telma TV”, TV Alsat M, Fokus (Skopje)  και άλλα.

(focus-news.net)

http://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα