Σκόπια: Εγκαίνια της Πρωτοβουλίας « Φόρουμ Πρεσπών για Διάλογο»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Μπουγιάρ Οσμάνι, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου παρουσίασε την πρωτοβουλία “Φόρουμ Πρεσπών για Διάλογο” – μια πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί για την προστασία, την προώθηση και τη διοχέτευση των πλεονεκτημάτων και της σημασίας των τριών πολιτικών συμφωνιών:

της Συμφωνίας-πλαισίου της Οχρίδας,

της Συμφωνίας για φιλία με τη Βουλγαρία

και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Η αρχή του έτους είναι μια καλή ευκαιρία να παρουσιάσουμε τις πρωτοβουλίες που θέλουμε να αναλάβουμε φέτος, πρωτοβουλίες που προκύπτουν από την εντολή μου, πρωτοβουλίες που πιστεύω ότι είναι σημαντικές για τη χώρα και ειδικά για την εξωτερική μας πολιτική.

»Η Πρωτοβουλία 8 και το Φόρουμ Πρεσπών για Διάλογο θα είναι πλατφόρμες μέσω των οποίων θα εμβαθύνουν οι σχέσεις καλής γειτονίας και θα προωθηθεί η περιφερειακή συνεργασία”, δήλωσε ο Οσμάνι.

Το «Φόρουμ Πρεσπών για Διάλογο» θα είναι η αυθεντική μας συμβολή στην ασφάλεια, τη σταθερότητα και την πολιτική συνεργασία στην περιοχή, αλλά και μια εξαιρετική ευκαιρία για την ενίσχυση της αρχής των ίδιων των συμφωνιών, για την ενίσχυση του ρόλου τους, καθώς και για την εξασφάλιση της ορθής εφαρμογής τους κατά την αντιμετώπιση με τις τρέχουσες σύγχρονες προκλήσεις, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Στο πλαίσιο στο «Φόρουμ των Πρεσπών» καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους θα διοργανωθούν μικρότερες εκδηλώσεις (θεματικά εργαστήρια και σεμινάρια) με υψηλού προφίλ συμμετέχοντες από τον πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο.

Η κύρια ετήσια εκδήλωση θα έχει τη μορφή διεθνούς συνεδρίου, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά φέτος από τις 15 έως τις 17 Ιουνίου, στην Αχρίδα, η οποία αντιστοιχεί στην επέτειο της υπογραφής της συμφωνίας των Πρεσπών.

Makfax

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα