Σκόπια: «Για τις ελληνικές επιχειρήσεις η γλώσσα μας είναι «βορειομακεδονική»…

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Φαίνεται πως οι διαβεβαιώσεις που δίνει η Συνθήκη των Πρεσπών είναι ‘ταφόπλακα’ για τη μακεδονική ταυτότητα και τη μακεδονική γλώσσα, γράφει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις στις διευκρινίσεις που αναγράφουν επί των προϊόντων τους, ήδη, έχουν μετονομάσει τη γλώσσα μας σε «Σέβερνα Μακεντόνσκι»/ βορειομακεδονική.

Το ζήτημα της προστασίας του εμπορικού σήματος «Μακεδονία» είναι αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο τους κατασκευαστές κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, και ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θα  προσπαθήσει να υποστηρίξει την επωνυμία ή το εμπορικό σήμα «Μακεδονικό/ή» και ανακοίνωσε εκστρατεία για την πραγματική Μακεδονία με σύνθημα «υποστήριξη για τη Μακεδονία».

«Με τη συμφωνία των Πρεσπών, τη συμφωνία με την Ελλάδα έχουμε επιτύχει την πλήρη προστασία της μακεδονικής ταυτότητας και την πλήρη προστασία της μακεδονικής γλώσσας μας. Και όχι μόνο αυτό. Η συμφωνία υπεγράφη από την Ελλάδα. Η Ελλάδα αναγνωρίζει τη μακεδονική γλώσσα, η Ελλάδα αναγνωρίζει τη μακεδονική ταυτότητα», είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ στις 11 Οκτωβρίου του 2018, σημειώνει το δημοσίευμα.

netpress.com.mk

ttps://www.echedoros-a.gr

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα