Σκαραμαγκάς-ΕΝΑΕ: Ομόφωνη δικαίωση των αδερφών Σάφα, ολοταχώς προς νέα αποζημίωση…

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Με μία απόφαση του που εκδόθηκε στις 24 Ιουλίου 2020 το Διεθνές Κέντρο Επίλυσης Επενδυτικών Διαφορών (ICSI: International Center for the Settlement of Investment Disputes), της Παγκόσμιας Τράπεζας (World Bank), δικαίωσε τους αδελφούς Ισκαντάρ και Άκραμ Σάφα στη διένεξη τους με την Ελληνική Δημοκρατία για την Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ – ΕΝΑΕ (Ναυπηγεία Σκαραμαγκά).

Υπενθυμίζεται, ότι τον Ιούλιο του 2016 οι αδελφοί Σάφα προσέφυγαν στο ICSID κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας για την υπόθεση της ΕΝΑΕ, υποστηρίζοντας ότι το Ελληνικό Δημόσιο παραβίασε τις προβλέψεις της διμερούς (Ελλάδα – Λίβανος) συμφωνίας για την προστασία των επενδύσεων του 1997.

Τον Δεκέμβριο του 2016 συγκροτήθηκε το δικαστήριο αποτελούμενο από τον Φιλανδό Veijo HEISKANEN ως Πρόεδρο κοινής αποδοχής από τα δύο μέρη, τον Γερμανο-Ιρλανδό Klaus REICHERT (που όρισαν οι ενάγοντες) και τη Γαλλίδα Brigitte STERN (που ορίστηκε από την Ελληνική Δημοκρατία).

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ICSID, στις 24 Ιουλίου 2020 το δικαστήριο εξέδωσε απόφαση σχετικά με τη δικαιοδοσία του να εκδικάσει την υπόθεση και τον καταμερισμός των ευθυνών. .

Σύμφωνα με πληροφορίες το ICSID ομόφωνα δικαίωσε την πλευρά Σάφα και κάλεσε τους διαδίκους (αδελφοί Σάφα – Ελληνική Δημοκρατία) σε ακρόαση προκειμένου να καθορίσει το ύψος της αποζημίωσης που θα πρέπει να καταβληθεί.

ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ, ΕΝΑΕ: Ομόφωνη δικαίωση των αδερφών Σάφα, ολοταχώς προς νέα αποζημίωση…

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα