Σκάνδαλο μεγατόνων: Ο Ζελένσκι υπεξαίρεσε 400 εκατ. δολάρια που διέθεσαν οι ΗΠΑ για την αγορά καυσίμων!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι και η συνοδεία του, υπεξαίρεσαν τουλάχιστον 400 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία στάλθηκαν από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία για την αγορά καυσίμων ντίζελ, έγραψε ο βραβευμένος με Πούλιτζερ Αμερικανός δημοσιογράφος Σέιμουρ Χερς.

«Ο Ουκρανός πρόεδρος και πολλοί από το περιβάλλον του έχουν δαπανήσει αναρίθμητα εκατομμύρια από τα αμερικανικά δολάρια που προορίζονται για πληρωμές καυσίμου ντίζελ. Μια εκτίμηση από αναλυτές της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ανέφερε τα υπεξαιρεθέντα κεφάλαια σε 400 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι, τουλάχιστον», γράφει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πηγές του Χερς, το επίπεδο διαφθοράς στο Κίεβο «πλησιάζει εκείνο του πολέμου στο Αφγανιστάν, αν και δεν θα υπάρξουν επαγγελματικές εκθέσεις ελέγχου από την Ουκρανία».

Τον Ιανουάριο, ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, αποκάλεσε διεφθαρμένη την ουκρανική κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς την ως κάτι «πολύ ατυχές για τον λαό».

Την ίδια στιγμή, ο ουκρανικός Τύπος ανέφερε μια σειρά από σκάνδαλα διαφθοράς, που συνδέονται με την ανώτατη διοίκηση της Ουκρανίας.

Δείτε σχετικό βίντεο

Απίστευτες αποκαλύψεις από τον Χερς

«Η κυβέρνηση της Ουκρανίας, με επικεφαλής τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι, χρησιμοποιεί τα κεφάλαια των Αμερικανών φορολογουμένων για να πληρώσει ακριβά το ζωτικής σημασίας καύσιμο ντίζελ, που κρατά τον ουκρανικό στρατό σε κίνηση στον πόλεμο του με τη Ρωσία.

Είναι άγνωστο πόσα πληρώνει η κυβέρνηση Ζελένσκι ανά γαλόνι για τα καύσιμα, αλλά το Πεντάγωνο πλήρωνε έως και 400 δολάρια ανά γαλόνι για να μεταφέρει βενζίνη στο Αφγανιστάν από ένα λιμάνι στο Πακιστάν, κατά τη διάρκεια του δεκαετούς αμερικανικού πολέμου εκεί.

Το θέμα της διαφθοράς τέθηκε απευθείας στον Ζελένσκι σε μια συνάντηση τον περασμένο Ιανουάριο στο Κίεβο με τον διευθυντή της CIA Γουίλιαμ Μπερνς. Το μήνυμά του προς τον Ουκρανό πρόεδρο, μου είπε ένας αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών με άμεση γνώση της συνάντησης, ήταν από μια ταινία του 1950.

Οι ανώτεροι στρατηγοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο Κίεβο ήταν θυμωμένοι με αυτό που έβλεπαν ως απληστία του Ζελένσκι, έτσι ο Μπερνς είπε στον Ουκρανό πρόεδρο ότι αυτό συνέβαινε επειδή ‘έπαιρνε μεγαλύτερο μερίδιο από τα βρώμικα χρήματα από ό,τι πήγαινε στους στρατηγούς’.

Ο Μπερνς παρουσίασε επίσης στον Ζελένσκι μια λίστα με 35 στρατηγούς και ανώτερους αξιωματούχους των οποίων τη διαφθορά γνώριζε η CIA και άλλοι στην αμερικανική κυβέρνηση. Ο Ζελένσκι απάντησε στις αμερικανικές πιέσεις δέκα ημέρες αργότερα, απολύοντας δημόσια δέκα από τους πιο επιδεικτικούς αξιωματούχους της λίστας και δεν έκανε κάτι άλλο.

‘Οι δέκα τους οποίους ξεφορτώθηκε, καυχιόντουσαν με αυθάδεια για τα χρήματα που είχαν –κυκλοφορούσαν στο Κίεβο με τη νέα τους Mercedes», μου είπε ο αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών».

Ρήξη ανάμεσα στον Λευκό Οίκο και την κοινότητα των Μυστικών Υπηρεσιών

Εν τω μεταξύ, ο Χερς, επικαλούμενος αξιωματούχο των υπηρεσιών πληροφοριών, είπε ότι η δολιοφθορά των αγωγών Nord Stream και η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού σε σχέση με την Ουκρανία, προκάλεσαν αυξανόμενη ρήξη μεταξύ του Λευκού Οίκου και της κοινότητας πληροφοριών των ΗΠΑ.

«Υπάρχει μια πλήρης ρήξη μεταξύ της ηγεσίας του Λευκού Οίκου και της κοινότητας των μυστικών υπηρεσιών», είπε ο αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών, σύμφωνα με τον Χερς.

Η υποτιθέμενη ρήξη χρονολογείται από τη μυστική επιχείρηση το περασμένο φθινόπωρο για την ανατίναξη των ρωσικών αγωγών Nord Stream, μια κίνηση που φέρεται να είχε διαταχθεί από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

«Η καταστροφή των αγωγών Nord Stream δεν συζητήθηκε ποτέ, ούτε καν έγινε γνωστή εκ των προτέρων, από την κοινότητα», είπε ο αξιωματούχος.

Ένα άλλο ζήτημα που διχάζει την κυβέρνηση Μπάιντεν και την κοινότητα των πληροφοριών, είναι η έλλειψη σχεδιασμού για την Ουκρανία. Ο αξιωματούχος τόνισε την απόφαση του Μπάιντεν να αναπτύξει δύο ταξιαρχίες λίγα μίλια από τα ουκρανικά σύνορα ως απάντηση στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας.

Το πραγματικό ανθρώπινο δυναμικό της 101ης και 82ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας θα μπορούσε συνολικά να ξεπεράσει τις 20.000, αλλά δεν υπάρχει ακόμα «καμία απόδειξη ότι κάποιος ανώτερος αξιωματούχος στον Λευκό Οίκο γνωρίζει πραγματικά τι συμβαίνει στις ταξιαρχίες», είπαν οι αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών στον Χερς.

«Είναι εκεί ως μέρος μιας άσκησης του ΝΑΤΟ ή για να υπηρετήσουν με μαχητικές μονάδες του ΝΑΤΟ εάν η Δύση αποφασίσει να εμπλέξει ρωσικές μονάδες εντός της Ουκρανίας; Είναι εκεί για άσκηση ή να αποτελέσουν έναυσμα; Οι κανόνες εμπλοκής λένε ότι δεν μπορούν να επιτεθούν στους Ρώσους, εκτός αν τα αγόρια μας δεχθούν επίθεση», είπε ο αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος είπε ακόμα ότι ενώ ο Λευκός Οίκος δεν έχει σαφήνεια για την πολιτική του στην Ουκρανία, το Πεντάγωνο προετοιμάζεται κάπως αισιόδοξα για τον τερματισμό της σύγκρουσης. Πριν από δύο μήνες, οι Αρχηγοί του Κοινού Επιτελείου των ΗΠΑ ανέθεσαν στα μέλη του να συντάξουν μια συνθήκη για το τέλος του πολέμου που θα την παρουσιάσουν στους Ρώσους «μετά την ήττα τους στο πεδίο της μάχης της Ουκρανίας», είπε ο Χερς, επικαλούμενος πηγή.

Ωστόσο, παραμένει ασαφές τι θα συμβεί εάν το σενάριο του Πενταγώνου πάει στραβά και οι ουκρανικές δυνάμεις αποτύχουν στο πεδίο της μάχης: Οι δύο αμερικανικές ταξιαρχίες που αναπτύσσονται κοντά στην εμπόλεμη ζώνη «ενώνουν τις δυνάμεις τους με τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ και θα αντιμετωπίσουν τον ρωσικό στρατό εντός της Ουκρανίας;» ρωτάει ο Χερς.

https://europost.gr/skandalo-megatonon-o-zelenski-ypexairese-400-ekat-dolaria-poy-diethesan/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα