Σι Τζινπίνγκ: Τι αποκαλύπτει μία λέξη σε ομιλία του

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Φράση του προέδρου Σι Τζινπίνγκ κατά τη διάρκεια της παρούσας περιοδείας του στη βόρεια Κίνα κέντρισε το ενδιαφέρον των παρατηρητών του κινεζικού καθεστώτος

ΠΕΚΙΝΟ. Φράση του προέδρου Σι Τζινπίνγκ κατά τη διάρκεια της παρούσας περιοδείας του στη βόρεια Κίνα κέντρισε το ενδιαφέρον των παρατηρητών του κινεζικού καθεστώτος. Μιλώντας σε στρατιωτικούς της επαρχίας Λιαονάνγκ της ΒΑ Κίνας, ο Σι χρησιμοποίησε την έκφραση «κόκκινη πατρίδα».

Ο όρος άρχισε να χρησιμοποιείται από το Κ.Κ. Κίνας το 1965, για να γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής κατά τη διάρκεια της Πολιτιστικής Επανάστασης 1966-1976. Χρησιμοποιώντας τον όρο αυτόν, ο Σι επιδιώκει να υπογραμμίσει την ταξική φύση του κόμματος, καλώντας το Κ.Κ. να μην ξεχνάει τις επαναστατικές του καταβολές.

Μιλώντας σε στρατιωτικούς της επαρχίας Λιαο-νάνγκ της ΒΑ Κίνας, χρησιμοποίησε την έκφραση «κόκκινη πατρίδα».

Μεταξύ 1980 και 2012, περίοδος μεταρρυθμίσεων και ανοίγματος προς τη Δύση, ο όρος χρησιμοποιήθηκε μόλις 19 φορές σε άρθρα του κομματικού οργάνου «Λαϊκή Ημερησία», που αφορούσαν κυρίως την ιστορία των πρώτων ετών του κόμματος.

Το 2013, όμως, ο πρόεδρος Σι επισκέφθηκε την πόλη Σιμπαϊπό, αγαπημένο προορισμό «κόκκινων τουριστών» και βάση του κόμματος κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Στην ομιλία του, ο Σι έκανε λόγο για «κόκκινη πατρίδα», καλώντας το κόμμα να μη χάσει ποτέ από τα μάτια του τις ανάγκες και τις επιθυμίες του λαού. Μετά την ομιλία του Σι, η φράση «κόκκινη πατρίδα» εμφανίσθηκε σε περισσότερα από 150 άρθρα της «Λαϊκής Ημερησίας». Στην ομιλία του στην επαρχία Λιαονάνγκ, ο Σι είπε: «Η κόκκινη πατρίδα μας είναι αποτέλεσμα της θυσίας αίματος από εκατομμύρια μάρτυρες της επανάστασης. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αλλάξει το χρώμα της χώρας μας. Ο λαός δεν θα το ανεχόταν».
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα