Βαλκάνια: η αβάσταχτη ελληνική απουσία.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -


Ο πρέσβης ε.τ. Νίκος Κανέλλος συνομιλεί με την Δανάη Κουμανάκου πρέσβη ε.τ. και τον Αναστάσιο Ιωαννίδη δημοσιογράφο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης για την αβάσταχτη απουσία της Ελλάδας από τα Βαλκάνια.

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τελικώς απεδείχθη ότι είναι άδικος ο τίτλο της εκπομπής ΄΄η αβάσταχτη Ελληνική απουσία από τα Βαλκάνια” -χωρίς να αναφερθούν οι αντικειμενικές αδυναμίες ,που είχαμε σαυτά τα Βαλκάνια ,τα οποία από το 1878 ήταν ανθελληνικά ,πότε με αφορμή την αντίθεση τους με το Οικουμενικό Πατριαρχείο , πότε με την ταύτισή τους με το Πανσλαβιστικό όνειρο της ”Αρκούδας” και πότε με το διεθνιστικό κομμουνιστικό κίνημα ,που στην διάρκεια του ”Εμφυλίου” μας πολέμησαν κυριολεκτικά όλα τα κομμουνιστικά Βαλκανικά κράτη ,ενισχύοντας παντοιοτρόπως τον λεγόμενο Δημοκρατικό στρατό της Ελλάδος.
    Ήταν απλά θέματα μαζί με την υποδοχή των νικημένων ανταρτοκομμουνιστών και η ”περίθαλψη” των απαχθέντων Ελληνοπαίδων στα κράτη τους , η καθημερινή ραδιοφωνική κομμουνιστική προπαγάνδα με την ”Φωνή της Αλήθειας” του Κ.Κ.Ε και όλων των δικών τους ραδιοφωνικών εκπομπών ,ή, τέλος η δημιουργία της ”Ομόσπονδης Δημοκρατίας της Μακεδονίας” των Σκοπίων ,που στο τέλος την πληρώσαμε ακριβά με την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών;;;;.
    ”Δεν μας ήθελαν στο χωριό και εμείς μετά το 1990 ρωτούσαμε -σαυτά τα Βαλκάνια-για του παπά το σπίτι”, όπως έλεγε μια λαική παροιμία στην Θράκη μου.
    Δεν ήθελαν να ακούσουν οι άθεοι Αλβανοί για Ορθοδοξία και μέχρι πρόσφατα κακολογούσαν και τον γεραρό Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, ενώ νωρίτερα έδιωξαν και τους τρεις Μητροπολίτες του.
    Μάθαμε τι τραβούσε ο μακαριστός Σεβαστιανός Κονίτσης από τους Αλβονούς ,η, τώρα τι περνάει ο μητροπολίτης Ιωάννης στα Σκόπια;;;.
    Δεν ήταν αντικειμενική αδυναμία μας η ιστορική απόφαση της Δύσης (ΗΠΑ, Βρετανίας και Ενωμένης Γερμανίας -κυρίως-) για διάλυση της κομμουνιστικής Γιουγκοσλαβίας ,με συμμετοχή μας, λόγω ΝΑΤΟ , στις επιχειρήσεις;;;.
    Όσο για τις δυσκολίες της καθημερινότητος των αντιπροσώπων και των αντιπροσωπειών μας δεν έπρεπε αυτές να είναι εμπόδιο για την δημιουργία φιλελληνικών θέσεων από τις Βαλκανικές ηγεσίες και τους λαούς. γιατί αυτές ουδέποτε στην μακραίωνη Ελληνική Ιστορία στάθηκαν εμπόδιο ,αλλά τότε υπήρχαν οι ΄΄φλογισμένες” από Ελληνισμό στρατιές των Ελλήνων και στην Βυζαντινή και στην Οθωμανική ακόμη Αυτοκρατορία ,που μετέδιδαν τον Ελληνισμό και τον πολιτισμό δια του παραδείγματος τους.
    Τι μέσα είχαν οι μαθητές-Απόστολοι του Χριστού και μετέδωσαν τον Χριστιανισμό σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο σε 50 χρόνια;;;.
    ΤΕΛΟΣ για την ”υποδοχή” των φυγάδων Αλβανών το 1990-91 ας μη ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα κατέληξαν όλοι οι ”σιγκιουρίμι” του Εμβέρ Χότζα και όλοι οι κρατούμενοι στις φυλακές εγκληματίες και ότι σαυτήν την Ελλάδα της κακής υποδοχής εδώ και 20 χρόνια έγιναν επιχειρηματίες όλοι εκείνοι οι Αλβανοί, ενώ δεινοπαθεί η Ελληνική μειονότητα ,χωρίς οι Ελληνόφωνοι πια Αλβανοί να διαμαρτύρονται γιαυτό.
    Όλους τους Βαλκάνιους ”τους είδαμε με δυο μάτια ,αλλά αυτοί μας βλέπουν ακόμη με ένα μάτι” και ας είμαστε εταίροι στην Ε.Ε με τους Βουλγάρους και τους Ρουμάνους, από τους οποίους δεν ακούσαμε κανένα λόγο -έστω συμπαθείας- ούτε ως Ελλάς ,ούτε ως Κύπρος ,για τα όσα η…

    • ΣΥΝΕΧΕΙΑ…η Τουρκία μας δημιουργεί. Να συνεχίσουμε την μεγαλύτερη παρουσία μας στα Βαλκάνια ,αλλά δεν θα τα παρακαλούμε κιόλας, όταν μάλιστα έχουμε και ”πολλά ράμματα για την γούνα” όλων εις βάρος του Ελληνισμού, είτε με Δοξάτο, είτε με την προσφυγιά των Θρακών στον Α’Παγκόσμιο πόλεμο ,είτε με ”κράτος Βλάχων στον Όλυμπο”,είτε με δηώσεις Ιερών ναών και κλοπών κειμηλίων σε ολόκληρο σχεδόν τον 20ο αιώνα ,χωρίς να ζητήσουν συγγνώμη-όπως απαιτούμε από την Τουρκία για την γενοκτονία του Ελληνισμού της Ανατολής-.
      Να μη τους υπενθυμίζουμε- και αυτοί να δέχονται- αυτά τα ιστορικά γεγονότα και ΜΑΖΙ να αναφωνούμε ”Ποτέ ΠΙΑ”;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα