[βίντεο] ΠΟΣΟ ΕΤΟΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΝΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΩΡΑ; Ο τέως αρχηγός ΓΕΝ Νίκος Τσούνης μιλά στις “Ανιχνεύσεις”.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -


Πόσο έτοιμο είναι το Πολεμικό Ναυτικό να ανταποκριθεί στις προκλήσεις; τι χρειάζεται η άμυνα της χώρας;

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον

ΤΕΩΣ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΝ  

ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΣΟΥΝΗ

ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ 

“ΑΝΙΧΝΕΎΣΕΙΣ”

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

ΝΙΚΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΣ, Πρέσβης ε.τ.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ, Πρέσβης ε.τ.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ, Δημοσιογράφος.

 

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο Αρχηγός,με τις τοποθετήσεις του, είναι τρανή απόδειξη πως οι στρατιωτικοί δεν είναι αυτοί που επιδιώκουν τον πόλεμο, αλλά αυτοί που θα κερδίσουν τον πόλεμο, όταν βρεθούν πολιτικοί ηγέτες με αξιοπρέπεια
    Εύγε και στον κ. Κανέλλο που “κεντάει” με την ευθύτητα και την ειλικρίνειά του
    Κι η ιστορική αναδρομή του κ. Χρυσανθόπουλου μας ερέθισε να θυμηθούμε το “ουκ εν τω πολλώ το ευ” και πως λειτούργησε το 1821 ο μικρός και ευκίνητος στόλος των Ελλήνων έναντι του υπερτροφικού των Οθωμανών
    Από τις καλύτερες εκπομπές σας κ. Σαββίδη. Να είστε καλά.

  2. Μερικές συνοπτικές παρατηρήσεις επί των διαμειφθέντων στην ενδιαφέρουσα εκπομπή
    Από της εντάξεως της Κύπρου στην ΕΕ δεν μπορεί να υπάρχει αμυντικό δόγμα μεταξύ δύο κρατών μελών αλλά μόνιμη διαρθρωμένη αμυντική συνεργασία που έτσι αποκαλείται η διμερής αμυντική συνεργασία Ελλάδος – Κύπρου που είναι εν ισχύει με διμερείς επαφές τόσο των Υπουργών ‘Άμυνας όσο και τεχνικών επιτροπών η οποία μάλιστα συνεργασία έχει επεκταθεί και σε τριμερή αλλά και τετραμερή με άλλα δύο κράτη της Μεσογείου.
    Ως προς την παρουσία του Ελληνικού πολεμικού Ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο για να υλοποιηθεί αποτελεσματικά απαιτείται η ύπαρξη πλοίων ανοικτής θαλάσσης που είναι τα Belara διότι τα υπάρχοντα είναι βασικά για πολεμικές επιχειρήσεις στο Αιγαίο.Το Ελληνικό πλοίο που δρα στην δύναμη της UNIFIL ελλιμενίζεται πλέον τον περισσότερο χρόνο όχι στον Λίβανο αλλά στην Κύπρο .
    Η επιχείρηση IRINI δεν σκοντάφτει στο ότι η χώρα μας δεν είναι ισχυρή και αξιόπιστη αλλά στην αβελτηρία κάποιων Ευρωπαίων λόγω συμφερόντων τόσο στην Λιβύη όσο και με την Τουρκία.
    Τέλος η συνάντηση της Κρήτης που αρχιτέκτωνας της ήταν ο τότε Διευθυντής του διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου εξυπηρέτησε τον τότε Λίβυο ηγέτη Καντάφι και εξόργισε τον Γάλλο Πρόεδρο που θεώρησε ότι εξαπατήθηκε από την Ελληνική πλευρά .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα