Σημεία των (κακών μας) καιρών

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

του Στέλιου Παπαθεμελή*

Την προσοχή σας (και την προσευχή σας) στο κενό που άφησε πριν 13 ακριβώς χρόνια ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Κενό στην διοίκηση τής Εκκλησίας στη δημόσια ζωή τής χώρας, στην ελληνική κοινωνία. Ο λαός έχασε έναν άνθρωπο που τού πρόσφερε, όραμα, δύναμη, αντιστασιακή διάθεση» (Σαράντος Καργάκος): Σ᾽ ἀποζητοῦμε, Χριστόδουλε!…». (28/1/21).
Στις μέρες του εισήγαγε το χαμόγελο στην Εκκλησία. «Πετοῦσε πάνω ἀπό τά εὐτελῆ καί τούς εὐτελεῖς σάν τόν βασιλικό ἀητό»(Καργάκος).
Η Τουρκία κατάφερε και ακύρωσε κάθε ιδέα για ευρωπαϊκές κυρώσεις μετά τις λεγόμενες «διερευνητικές συνομιλίες» Ελλάδος – Τουρκίας. Κατά τον Έλληνα Υπ.Εξ. «H Τουρκική κατέληξε  ότι η  διπλωματία των κανονιοφόρων δεν οδηγεί πουθενά». Ίδωμεν!
Εάν τελικά επιβεβαιωθεί η πληροφορία ότι δικαστήριο τής Λιβύης ακύρωσε το περιβόητο τουρκολιβυκό μνημόνιο που είχαν υπογράψει Ερντογάν και Σάρατζ, θα πρόκειται ασφαλώς για καλή είδηση.
Με την πρωτοβουλία τού γνωστού μας και μη εξαιρετέου Νίκολας Μπέρνς, πρώην πρεσβευτού των ΗΠΑ στην Αθήνα, το Harvard Kennedy School σε σύμπραξη με την γερμανική ΜΚΟ «Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων» παρήγγειλε έκθεση στην οποία «συνιστούν στην Ε.Ε. να είναι πιο αντικειμενική στα ελληνοτουρκικά και να μην μεροληπτεί υπέρ της Ελλάδος»(sic!).
Δηλαδή η εξόφθαλμα εχθρική στάση τής Ε.Ε. προς την Ελλάδα, που σιωπά όταν η Τουρκία μάς απειλεί με πόλεμο επειδή…υπάρχουμε, πρέπει να γίνει πιο «αντικειμενική»!!!
Πόσο άδικοι και επιλήσμονες είμαστε οι Έλληνες απέναντι σ’ εκείνους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα. Χαρακτηριστική  η περίπτωση τού Καποδίστρια μας. Τού οφείλουμε τη θεμελίωση τού νέου ελληνικού κράτους. Και πληρώσαμε ό,τι μας χάρισε δολοφονώντας τον!
Οι αρχαίοι μάς έλεγαν «Πενία τέχνας κατεργάζεται», αλλά τελικά τέχνας κατεργάζεται ο κύκλος της ζωής. Οι συμπατριώτες μας δεν μπορούν να διασκεδάσουν όπως ξέρουν και όπως θέλουν, π.χ. αυτές τις μέρες και έστησαν χαρούμενες ουρές για την γειτονική Βουλγαρία».
Η πάνω γειτονιά μας Βουλγαρία, Σερβία, κ.λ.π. βρίθουν από κορονοϊό. Σίγουρα εκείνοι δεν τήρησαν κανένα σοβαρό κανόνα υγιεινής και ασφάλειας.
Η Σοφία Μπεκατώρου με θάρρος και εντιμότητα έσπασε ένα ελεεινό απόστημα τής αθλητικής οικογένειας, την σεξουαλική παρενόχληση που συνήθως εξελίσσεται σε κακοποίηση. Δεν έχουν πολλές τη δύναμη ψυχής για να πουν δημόσια όσα είπε. Η φάση τής σιωπής έχει ξεπερασθεί. Τώρα πρέπει στο φως της μέρας να εκτεθούν τα γεγονότα. Να ξεβρωμίσουν τα θεάματα και να τολμήσουν να καταθέσουν- φωτίσουν αυτά τα εγκλήματα.
Η Σοφία απέδειξε δύναμη ψυχής και άνοιξε τον δρόμο…
Και να κλείσω αυτήν την φορά με ένα απόσπασμα από το τελευταίο άρθρο τού Μανώλη Κοττάκη: «Κανείς δεν έδινε τύχη στον Μεταξά, όταν είπε το «Όχι» το 1940. Με τίμημα τη δηλητηρίαση. Κανείς δεν έδινε τύχη το 1951 στον Ευαγόρα Παλληκαρίδη, όταν κατέβασε τη σημαία των αποικιοκρατών. Με τίμημα την εκτέλεσή του. Τελειωμένους μας είχαν. Μόνο που η Ελλάς είναι ακριβώς αυτό: Μια «τελειωμένη» που δεν τελειώνει ποτέ»!
Υ.Γ.: «Ο Κώδων»
Περί covid: αν και αυτονόητο και χιλιοειπωμένο, να υπάρχει από τον καθένα μας απόλυτη πειθαρχεία και συμμόρφωση στις αποφάσεις των εντεταλμένων ειδικών τής Υγείας.
Αλλά και το κράτος (το μόνον έχον την εξουσίαν σε πολλά) να μην ολιγωρεί στο ελάχιστο.

  1. Αναφορικά με την Θεσσαλονίκη και Βόρεια εν γένει Ελλάδα: Να κλείσει όλα τα χερσαία Σύνορα, α)Γιατί το τσουνάμι της β’ φάσης απ’ κει εισόρμησε και συνεχίζει, β)Λαθρομετανάστες από Έβρο, Ροδόπη-Θεσσαλονίκη-συνεχής ροή, γ)Δομές, δ)Λοιπές  παραβατικές ομάδες, (γνωστές και μη εξαιρετέες).
  2. Αυστηρές ποινές στα τσακάλια που πλουτίζουν πρόσφατα από διαφημίσεις (ελληνιστί) τής Βουλγαρίας κ.α. ως τον Παράδεισο όπου μπορούν να ζήσουν αξέχαστες μέρες και υπέροχες νύχτες. ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ & ΑΣΦΑΛΕΙΣ. Το ΑΣΦΑΛΕΙΣ ποιος το εγγυάται;

Να είστε σίγουροι (το κράτος) ότι πολλοί αφελείς θα πεισθούν, και θα γυρίσουν φορτωμένοι νέους τόνους κοροναϊού, τη στιγμή που πεθαίνουν γιατροί και νοσηλευτές για να σώσουν μια ζωή και το Κράτος ιδρώνει για να εξασφαλίσει ένα εμβόλιο.
   ΚΛΕΙΣΤΕ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ τα χερσαία ΣΥΝΟΡΑ.
Βάλτε ΤΈΛΟΣ εκεί που δεν έχουν αρμοδιότητα οι πολίτες. Γιατί οι Λοιμοξιολόγοι «κρούουν τον κώδωνα» και εμείς θα …κρούομεν το κεφάλι μας στο τοίχο!

* Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης
E-mail: [email protected]

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα