Σε συναγερμό οι ΗΠΑ: Φοβούνται «μεγάλο» χτύπημα του Ιράν το επόμενο 48ωρο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΚΟΣΜΟΣ07|01|2020 | 16:29


Συναγερμός στις ΗΠΑ φοβούνται για αντίποινα από το Ιραν το επόμενο 48ωρο / Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η δολοφονία του του Κασέμ Σουλεϊμανί από τις ΗΠΑ, οι όρκοι εκδίκησης της ηγεσίας του Ιράν και ένα ντόμινο αντιποίνων των δύο χωρών ανεβάζει στο «κόκκινο» την ανησυχία.Μάλιστα εκφράζονται φόβοι ακόμα και για «μεγάλο» χτύπημα του Ιράν στις ΗΠΑ το επόμενο 48ωρο.

ΗΠΑ: Θωρακίζεται ο Λευκός Οίκος

Την ώρα που οι ΗΠΑ αναμένουν τα αντίποινα του Ιράν και η ένταση κλιμακώνεται, κορυφαίοι βοηθοί του Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκαν, τη Δευτέρα, για το ζήτημα ασφάλειας σε ολόκληρο τον Λευκό Οίκο. Οπως αναφέρει το Politico, τα μέτρα συμπεριλαμβάνουν πρόσθετους μυστικούς πράκτορες, αυστηρότερες υπηρεσίες ασφαλείας στις εισόδους και μεγαλύτερη προσοχή στους επισκέπτες.
Υπάλληλος του Λευκού Οίκου, που επικαλείται το Politico, βάσει αυτών οι φρουροί θα περνούν λίγο περισσότερο χρόνο ή θα ελέγχουν πιο στενά τα αυτοκίνητα που βρίσκονται στον Λευκό Οίκο. «Τίποτα, όμως, υπερβολικό που θα διαταράξει την είσοδο των ανθρώπων που έχουν θεμιτούς λόγους», αναφέρει. Ο υπάλληλος δήλωσε ότι οι φρουροί θα διαβεβαιώνονται πως οι επισκέπτες είναι μόνοι τους στα αυτοκίνητα και θα χρησιμοποιούν σκύλους για έλεγχο, ο οποίος θα διαρκεί παραπάνω από το συνηθισμένο.

Associated Press: Αναμένεται «μεγάλο» χτύπημα του Ιράν το επόμενο 48ωρο

Αμερικανοί αξιωματούχοι αναμένουν απάντηση των ιρανικών δυνάμεων, ως εκδίκηση για τον θάνατο του Στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, υπογραμμίζοντας την στρατιωτική ετοιμότητα στη χώρα, αλλά και τον φόβο για αντίποινα με πιθανή την απόπειρα αφαίρεσης της ζωής ενός Αμερικανού Στρατηγού.

Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press, προειδοποιούν τα αμερικανικά πλοία στη Μέση Ανατολή για πιθανή ενέργεια του Ιράν έναντι αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή. Αν και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δεν υπήρξαν σαφείς στο κατά πόσο οι στρατιωτικές κινήσεις του Ιράν τις τελευταίες ώρες αφορούν στην ενίσχυση της άμυνας ή στην προετοιμασία μιας επίθεσης, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να ενισχύουν τις θέσεις τους στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής επιπλέον στρατιωτικών δυνάμεων. Αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε μάλιστα πως αναμένουν κάποιου είδους «μεγάλο» χτύπημα εντός των επόμενων δύο ημερών.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ ξεκαθάρισε πως δεν έχει ληφθεί οιαδήποτε απόφαση που να θέλει την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ. Το απόγευμα της Δευτέρας κυκλοφόρησε επιστολή Αμερικανού Στρατηγού στην οποία διατυπωνόταν η πρόθεση των ΗΠΑ να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από το Ιράκ, συνέπεια της απόφασης του ιρακινού κοινοβουλίου που ζητούσε την απομάκρυνση στρατευμάτων ξένων δυνάμεων από την επικράτεια της χώρας.

Αυξημένο το επίπεδο ετοιμότητας στις ΗΠΑ

Ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει «αυξήσει το επίπεδο ετοιμότητας στην Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ». Αλλωστε, μέλος του κοινοβουλίου του Ιράν δήλωσε ότι η χώρα θα μπορούσε να επιτεθεί στον ίδιο τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων. Ανώτεροι υπάλληλοι της διοίκησης των ΗΠΑ καλούνται να είναι σε επαγρύπνηση με κυβερνοεπιθέσεις μέσω ύποπτων μηνυμάτων που λαμβάνουν στο mail τους, ανέφερε ένας από τους αξιωματούχους.

Απαντώντας για την αυξημένη ασφάλεια γύρω από τον Λευκό Οίκο, εκπρόσωπος της μυστικής υπηρεσίας δήλωσε, όπως αναφέρει το Politico, ότι η μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ αξιολογεί συνεχώς το απειλητικό περιβάλλον και προσαρμόζει τις θέσεις της ως μέρος μιας αποστολής με μηδενικό ποσοστό αποτυχίας. Η μεγαλύτερη πρόκληση τώρα για τον Λευκό Οίκο είναι η απάντηση σε δύσκολες ερωτήσεις και κυρίως στο γιατί η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέλεξε να σκοτώσει τον Κασέμ Σολεϊμάνι αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/synagermos-ipa-foboyntai-htypima-iran-epomeno-48oro

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα