Σε παράκρουση ο ΔΗΣΥ και ο Αβέρωφ Νεοφύτου: Τρέμουν ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Στον Νίκο Χριστοδουλίδη δόθηκε κάθε ευκαιρία να λειτουργήσει μέσα στο κόμμα που τον εξέθρεψε και τον ανέδειξε, αντί να αποφασίσει μιαν άλλη πορεία.

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πανικοβλημένος Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ) αναφορικά με την παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου. Προσθέτει ότι η επιλογή αυτή παραμένει ανοικτή μέχρι σήμερα, Δευτέρα.

Στην ανακοίνωση, που δείχνει άνευ προηγουμένου πανικό, λόγω της πιθανής υποβολής ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη αναφέρεται ότι:

«Δόθηκε και η επιλογή της δημοκρατικής εκλογής, όπου τα 51,000 μέλη μας θα επιλέξουν ελεύθερα. Ο χαρακτηρισμός μιας τέτοιας διαδικασίας ως «ζούγκλα και αναρχία» αποτελεί ολίσθημα που δείχνει περιφρόνηση προς τη βάση και τη Δημοκρατία».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο κόσμος του Δημοκρατικού Συναγερμού (δήθεν) έχει μνήμη και κρίση, γι’ αυτό δεν θα επιτρέψει να στρωθεί το χαλί στο ΑΚΕΛ, ούτε να επαναληφθεί το 2003. Ο ΔΗΣΥ προσπαθεί να επαναφέρει στο προσκήνιο τον …”μπαμπούλα” του ΑΚΕΛ για να στρέψει τους εθνικόφρονες του δεξιού κόμματος εναντίον του Χριστοδουλίδη.

«Εμείς συνεχίζουμε. Ενωμένοι και δυνατοί. Με την πεποίθηση ότι το συμφέρον της πατρίδας περνά μέσα από έναν Δημοκρατικό Συναγερμό ισχυρό και νικητή. Η ομοψυχία μας θα είναι και πάλι η καλύτερη απάντηση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου θέλει να σύρει τον κ. Χριστοδουλίδη σε μία σικέ εσωκομματική διαδικασία για “να τον βγάλει πολιτικά από τη μέση”, καθώς ελέγχει πλήρως το κόμμα και τα όργανά του.

Ο κ. Νεοφύτου είναι τρομοκρατημένος καθώς και οι δικές του δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στις προδρικές εκλογές θα ηττηθεί και ότι μόνο ο Χριστοδουλίδης έχει πιθανοτητες να κρατήσει την προεδρία για τον ΔΗΣΥ.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ:

Άνοιξε τα χαρτιά του υποβάλλοντας την παραίτηση του από το Υπουργείο Εξωτερικών ο Νίκος Χριστοδουλίδης ο οποίος παρέθεσε συνέντευξη Τύπου το πρωί της Κυριακής προκειμένου να αναφερθεί ξεκάθαρα σε όσα τεκταίνονται το τελευταίο διάστημα στο Κυβερνητικό στρατόπεδο, ιδιαίτερα μετά την κίνηση Αβέρωφ το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής για άνοιγμα της διαδικασίας επιλογής του υποψηφίου για το χρίσμα της προεδρίας της Δημοκρατίας.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, ωστόσο έδωσε απαντήσεις στα όσα λέχθηκαν από πλευράς Αβέρωφ, σημειώνοντας πως ο τόπος δεν χρειάζεται καρχαρίες αλλά καλό καραβοκύρη.

Ξεκαθαρίζει ακόμη πως θα τον ενδιέφεραν οι προεδρικές εκλογές του 2023, ωστόσο θεωρεί πως οι πρόωρες και μακρές προεκλογικές εκστρατείες είναι αντιπαραγωγικές και δεν ωφελούν τον τόπο.

Δυο 24ωρα μετά τις δηλώσεις Αβέρωφ, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε πως υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εδώ και αρκετές ημέρες, με τον Νίκο Αναστασιάδη να την κάνει αποδεκτή την Παρασκευή και να τίθεται σε ισχύ από την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022.

Ο απερχόμενος ΥΠΕΞ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη και την ευκαιρία να υπηρετήσει την πατρίδα του από το υψηλό αξίωμα του Υπουργού Εξωτερικών αλλά και προηγουμένως ως Διευθυντής του Διπλωματικού του Γραφείου και ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Σε παράκρουση ο ΔΗΣΥ και ο Αβέρωφ Νεοφύτου: Τρέμουν ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα