Σε νέα θέση ο Ευάγγελος Βενιζέλος -Πρόταση-έκπληξη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος
10/06/2022  13:49
Στο Συμβούλιο της Ευρώπης θα βρεθεί ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά από πρόταση της κυβέρνησης.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετά από συζήτηση που είχε με την Γενική Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μαρία Μπούρτις, πρότεινε για την Επιτροπή των Σοφών τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ως επικεφαλής της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε την δυνατότητα να προτείνει μία θέση από τις επτά για την επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δέχθηκε τη θέση και θα βρεθεί σύντομα στο Στρασβούργο για να μελετήσει μαζί με τους συναδέλφους του τα επόμενα βήματα του Συμβουλίου της Ευρώπης εν μέσω πολέμου, ενεργειακής κρίσης και γεωπολιτικών αλλαγών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ορίστηκε μέλος της επταμελούς ομάδας υψηλού επιπέδου (Council of Europe’s High-level Reflection Group) που θα εισηγηθεί σχετικά με τον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το Συμβούλιο της Ευρώπης, προωθώντας τους καταστατικούς σκοπούς του και τις ευρωπαϊκές αξίες, μέσα στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται με τη ρωσική εισβολή και τον πόλεμο στην Ουκρανία και μετά τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τον Οργανισμό, αλλά και την εκ μέρους της καταγγελία της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Στην σχετική ομάδα εκτός από τον κ. Βενιζέλο, συμμετέχουν οι πρώην Πρωθυπουργοί της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ και της Σλοβακίας Ιβέτα Ραντίτσοβα, η πρώην Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ Φεντερίκα Μοργκερίνι, η πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας Ινέ Μαρί Έρικσεν και ο πρώην Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Ανδόρας Ζοσέπ Νταλιερές Κοντίνα.

Η πρόταση προς τον κ. Βενιζέλο έγινε απευθείας από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Το Συμβούλιο της Ευρώπης θα έχει έντονη την παρουσία του ΠΑΣΟΚ καθώς πέρα από τον κ. Βενιζέλο στο Συμβούλιο της Ευρώπης ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος είναι ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου Πάνος Μπεγλίτης.

iefimerida.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εντάξει σοφό δεν τον λες τον κ.ΕυαγγελοΒενιζέλο ,αλλά σίγουρα και ως συνταγματολόγος καθηγητής και ως τέως Υπουργός σε καμιά 10αριά Υπουργεία , θα μας εκπροσωπήσει επαξίως και πάντως καλύτερα από τον κ.Μπεγλίτη -τον ΥΠΕΘΑ επί κυβερνήσεως του κ.ΓΑΠ ,που ”παράτησε” το ΠΑΣΟΚ και πήγε στην ΔΗΜΑΡ του κ.Κουβέλη και τον Φεβρουάριο του 2019 προτάθηκε για την θέση του από τον κ.Τσίπρα-.
    Το ξαναγράψαμε όταν τα 22 από τα 40 χρόνια είχαμε αυτοδύναμες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ,”όποια πέτρα και να σηκώσεις” στο κράτος μας στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα βρεις ,ειδικά στον συνδικαλισμό των δημοσίων υπαλλήλων ,αφού αυτό γέμισε την Ελλάδα με υπεράρθμους δημοσίους υπαλλήλους .
    Τι είπε ο κ.Πάγκαλος . Σας διορίσαμε στο Δημόσιο και μαζί τα φάγαμε.
    ΕΥΧΗ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ”ΔΕΞΙΟΙ” ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ”ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ” ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΘΟΥΝ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα