Σε λευκό κλοιό η Αττική – Σε ποιους δρόμους έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Κυκλοφοριακά προβλήματα έχουν προκληθεί λόγω της έντονης χιονόπτωσης σε διάφορες περιοχές της Αττικής, σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας.

Συγκεκριμένα, λίγη ώρα πριν από τα μεσάνυχτα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και στα εξής σημεία:

– Στη λεωφόρο Καρέα, από την Ηλιούπολη. – Στη λεωφόρο Κατεχάκη, από την οδό Πίνδου.- Στον περιφερειακό Λυκαβηττού, από την οδό Γλύκωνος.- Στο Γαλάτσι, στις οδούς Πρωτοπαπαδάκη και Βενιζέλου.- Στο Ψυχικό, στις οδούς Καρπενησιώτη και Μουσών.

Νωρίτερα, είχε διακοπεί η κυκλοφορία και στις εξής περιοχές:- Στη λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος του γηπέδου της περιοχής έως την περιοχή Ανατολή.- Στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο. – Στην περιφερειακή οδό Πεντέλης-Νέας Μάκρης, από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πεντέλης 414.

Παράλληλα, διακοπή της κυκλοφορίας έχει γίνει και από το 4ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Θήβας, στο ρεύμα προς τη Θήβα, για τα φορτηγά, ενώ η κίνηση των υπόλοιπων οχημάτων γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Επίσης, μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων γίνεται η κίνηση των οχημάτων στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, καθώς και στην οδό Αγίου Μερκουρίου.

Κλειστά όλα τα σχολεία στην Αττική

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία της Αττικής, όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής αργά τη νύχτα, και κατόπιν συνεννόησης με τους δημάρχους.

Λόγω της έντονης χιονόπτωσης, θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες, όπως και οι ιδιωτικές, με ελάχιστες εξαιρέσεις, για να διευκολυνθούν οι γονείς, κυρίως μικρών παιδιών.

Σε κάθε περίπτωση και για την καλύτερη ενημέρωσή τους, σημειώνεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, «οι πολίτες θα πρέπει να ενημερώνονται από τους οικείους δήμους, οι οποίοι μπορούν να εκτιμήσουν επακριβώς τα προβλήματα ή μη που έχει προκαλέσει η χιονόπτωση».

Παράλληλα, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, σε συνεργασία και σε συνεννόηση με τον υπουργό Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη και το υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, επιχειρούν έτσι ώστε να διατηρηθεί ανοικτό στην κυκλοφορία το κεντρικό οδικό δίκτυο. Έχουν δώσει άμεση προτεραιότητα στην πρόσβαση σε δομές υψηλής σημασίας, όπως τα νοσοκομεία, τα στρατόπεδα κ.α.

Παράλληλα, διατήρησαν ανοικτούς και τους σταθμούς του Μετρό, ενώ παραμένουν ανοικτοί οι θερμαινόμενοι χώροι των δήμων και της Περιφέρειας Αττικής.

koutipandoras.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα